Mājās marinēti sīpoli ar saldskābo garšu ir piemēroti kopā ar dārzeņiem, garnīru, sviestmaizēm un, protams, gaļu.
Un jums noteikti vajadzētu izmēģināt šādu kraukšķīgu uzkodu. Galu galā sastāvdaļas šeit ir ļoti minimālas, bet pagatavošana prasīs tikai pāris minūtes.
“Kāpēc vispār marinēt sīpolus?” tu jautā. Tam ir vairāki iemesli. Jā, reizēm gribas sajust patīkamo sīpola rūgtumu, taču tam nevajadzētu nomākt pamatēdiena garšu. Marinēti sīpoli ir labi, jo tie zaudē smaržu un pārmērīgu asumu, kļūst maigāki, iegūst pikantu piegaršu un ilgāk saglabājas.
Marinēti sīpoli turku gaumē
Lasi arī: Es vairs “Kurmi” nepērku. Ar vienu ēdamkaroti mājas līdzekļa pietiek, lai atbrīvotos no aizsērējuma
Lasi arī: Karote sāls atgriezīs atpakaļ tavam ienaidniekam negatīvismu. Kā sodīt to, kurš uzlicis tev ļaunu aci vai lāstu
Marinēti sīpoli turku gaumē izceļas ar sumaka izmantošanu – garšvielu ar skābu garšu, kas iegūta no samaltām etiķkoka ogām. Sumaks ir populārs turku virtuvē kā salātu mērce un garšviela kebabiem.
Etiķkoka sarkanās ogas sniedz daudzus ieguvumus veselībai, aizstāj citronu un etiķi marinādēs, saglabā pagatavoto ēdienu svaigu karstā klimatā un izdaiļo ēdienu ar savu bagātīgo krāsu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Latvijas Valsts mežu darbinieks, pildot darba pienākumus Vidzemē, “saskrienas” ar prāvu bariņu lāču (+ FOTO)by Laura Kārkliņa
- “Tas bija dīvaini…”: talantīgais dziedātājs Igo pirmo reizi atklājis kādu patiešām dīvainu notikumu no savas dzīvesby Laura Kārkliņa
- Kāpēc tev būtu jādzīvo līdz 90: trāpīgi leģendārās franču aktrises Bridžitas Bardo vārdiby Rinalds Bergmanis