Turku vīramāte pastāstīja, kā viņa marinē sīpolus, kas ātri pazūd no jebkura galda

Mājās marinēti sīpoli ar saldskābo garšu ir piemēroti kopā ar dārzeņiem, garnīru, sviestmaizēm un, protams, gaļu.

Un jums noteikti vajadzētu izmēģināt šādu kraukšķīgu uzkodu. Galu galā sastāvdaļas šeit ir ļoti minimālas, bet pagatavošana prasīs tikai pāris minūtes.

“Kāpēc vispār marinēt sīpolus?” tu jautā. Tam ir vairāki iemesli. Jā, reizēm gribas sajust patīkamo sīpola rūgtumu, taču tam nevajadzētu nomākt pamatēdiena garšu. Marinēti sīpoli ir labi, jo tie zaudē smaržu un pārmērīgu asumu, kļūst maigāki, iegūst pikantu piegaršu un ilgāk saglabājas.

Marinēti sīpoli turku gaumē

Lasi arī: Es vairs “Kurmi” nepērku. Ar vienu ēdamkaroti mājas līdzekļa pietiek, lai atbrīvotos no aizsērējuma

Lasi arī: Karote sāls atgriezīs atpakaļ tavam ienaidniekam negatīvismu. Kā sodīt to, kurš uzlicis tev ļaunu aci vai lāstu

Marinēti sīpoli turku gaumē izceļas ar sumaka izmantošanu – garšvielu ar skābu garšu, kas iegūta no samaltām etiķkoka ogām. Sumaks ir populārs turku virtuvē kā salātu mērce un garšviela kebabiem.

Etiķkoka sarkanās ogas sniedz daudzus ieguvumus veselībai, aizstāj citronu un etiķi marinādēs, saglabā pagatavoto ēdienu svaigu karstā klimatā un izdaiļo ēdienu ar savu bagātīgo krāsu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment