Šogad būs laba ābolu raža. Vienkārša vecmāmiņas recepte, kā skābēt ābolus, lai tie būtu mēreni skābi un mīksti

Labai skābētu ābolu receptei vajadzētu būt katrai saimniecei. Šāds gardums palīdzēs grūtos laikos. Pašdarinātus skābētus ābolus nav grēks pasniegt pat uz svētku galda. Mēs jums pastāstīsim, kā pareizi marinēt ābolus, lai tie izrādītos neticami maigi.

Ābolu skābēšana

Sastāvdaļas:

  • Āboli
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarotes cukurs
  • 1 ēdamkarote medus
  • Ūdens

Pagatavošana:

Skābēšanas procesam sagatavo izvēlētos ābolus. Tiem jābūt aptuveni vienāda izmēra, maziem, bez bojājumiem. Katram auglim var noņemt kātiņu. Rūpīgi nomazgājiet ābolus un nosusiniet ar papīra dvieļiem.

Jūs varat skābēt ābolus pēc šīs receptes parastā stikla burkā. Iepriekš minēto sastāvdaļu gramēšana ir paredzēta stikla traukiem ar tilpumu 3 litri. Uzmanīgi pārnesiet ābolus burkā, lai tie būtu blīvi salikti. Ieberiet cukuru un sāli, pievienojiet medu un pēc tam piepildiet visu ar siltu ūdeni.

Burka jāaizver ar parastu plastmasas vāku. Pēc tam burku viegli sakratiet, lai sāls un cukurs vienmērīgi sadalītos burkas iekšpusē. Ņemiet vērā, ka sākumā no burkas var izplūst nedaudz šķidruma, tāpēc zem burkas novieto dziļu bļodu vai trauku.

Lasi arī: Viesi brīnījās par manu efektīvo veidu, kā atbrīvoties no smakas apģērba skapī

Šī ir vienkārša ābolu skābēšanas recepte. Ābolu burka jāuzglabā tumšā stūrī, lai uz tās nekristu pat mazākie gaismas stari. Pirmo kulinārijas darba rezultātu varat izmēģināt pēc 14 dienām.

Marinēti āboli uzglabāsies ilgu laiku, tāpēc neuztraucieties par to derīguma termiņu. Ja ir vieta, tad pēc pēdējā fermentācijas procesa burku var ievietot ledusskapī. Iegūsi ne tikai gardus marinētus augļus, bet arī veselīgu vitamīnu maisījumu. Būs ideāli piemērots aukstajai sezonai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment