Jau sen aizmirsu par tarakāniem mājās un vasarnīcā. Dalos ar vienkāršu viltību, kā no viņiem atbrīvoties reizi par visām reizēm

Šodien gribu pastāstīt par ļoti neparastu, bet efektīvu veidu, kas palīdzēs atbrīvoties no tarakāniem. Ja pēkšņi viņi ir apmetušies jūsu mājā vai vasarnīcā, ir laiks pieņemt mērus.

Bet mans padoms jums palīdzēs.

 

Sākumā gan īss apraksts par pašiem kukaiņiem.

Tarakāni ir vēsturiski seni kukaiņi, kas pieder pie rīklietēju klases un ir pazīstami jau aptuveni 320 miljonu gadu. Tarakāni ir izturīgi un piemērojušies dažādiem dzīves apstākļiem, sastopami visos kontinentos izņemot Antarktīdu.

Izskats un īpašības: Tarakāniem ir plakans un blīvs ķermenis, kas dod viņiem iespēju iekļūt pat ļoti šaurās spraugās. Tiem ir sešas kājas, kas piešķir viņiem lielu mobilitāti. Vairumam tarakānu ir divas spēcīgas spārnotas priekšējās spārnes, zem kurām atrodas plānākas lidojošās spārnes. Tomēr ne visi tarakāni spēj lidot. Dažiem tarakānu veidiem ir arī sensori, kas palīdz uztvert apkārtējo vidi un meklēt pārtiku.

Dzīvesveids: Tarakāni ir visvairāk pazīstami kā mājas kaitēkļi, taču lielākā daļa tarakānu sugas dzīvo brīvā dabā, kur tie ēd mirušus organismus un organisko atkritumu. Dažas sugas dzīvo tropiskajos lietus mežos, savukārt citas – sausos, tuksnešainos apvidos. Tarakāni ir naktīgie kukaiņi, kas dienā paslēpjas tumšās un mitrās vietās, bet naktī iznāk ēst.

Reprodukcija: Tarakānu sievišķis dēj olšūnas, kuras aizsargā ar cietu apvalku. Atkarībā no sugas šīs olšūnas var atrasties ķermeņa iekšpusē vai ārpusē. Kad kucēni attīstās un gatavi izkļūt, tie izlaužas no olšūnas.

Kaitēkļu kontrole: Daudzās pasaules valstīs tarakāni tiek uzskatīti par kaitēkļiem, jo tie var izplatīt slimības un alerģijas. Tomēr tie ir arī svarīga pārtikas avots daudziem dzīvniekiem.

Neskatoties uz to, ka cilvēkiem bieži ir nepatīkama attieksme pret tarakāniem, šie kukaiņi ir svarīga pasaules ekosistēmas sastāvdaļa. Viņu izturība un pielāgošanās spējas dara tarakānus par vienu no veiksmīgākajiem dzīvnieku grupām uz Zemes.

 

Tātad, kā pret viņiem cīnīties?

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu labu metodi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment