Kad uzzināsi, kāpēc Maheras klosterī rīta maltītē pasniedz ābolu etiķi ar medu, sekosi viņu piemēram

Ābolu etiķis sniedz neticami daudz labuma cilvēka organismam, tāpēc nav brīnums, ka mūki to lieto brokastīs!

Jau 2005. gadā britu organizācija “Cancer Research UK” piešķīra ābolu sidra etiķim “Nedēļas pārtikas” titulu. Tas viss, pateicoties šķīstošajai šķiedrai (pektīnam), kas palīdz noārdīt kancerogēnus un izvadīt tos no organisma, pirms tie uzsūcas.

Ārstnieciskais ābolu etiķis

Ābolu sidra etiķa ieguvumi veselībai ir zināmi jau vairāk nekā 10 000 gadu. Vienkāršais un ekonomiskais produkts ir veiksmīgi izmantots svara zaudēšanai un harmonijas uzturēšanai, holesterīna līmeņa pazemināšanai, asinsvadu stiprināšanai, asins šķidrināšanai un imunitātes paaugstināšanai.

Ābolu sidra etiķis ir spēcīga dabiska antibiotika. Un kombinācijā ar medu tā terapeitiskā iedarbība ievērojami palielinās.

Dabīgais ābolu sidra etiķis satur daudz kālija un fermentu. Kālijs ir atbildīgs par normālu sirds, muskuļu darbību un nervu impulsu pārraidi. Kālijs arī novērš patogēno baktēriju augšanu. Un fermenti labvēlīgi ietekmē dzīves ilgumu.

Ar savu spēju sadalīt taukus, etiķis veicina veselīgu svara zudumu. Tā sastāvā esošās aminoskābes un organiskās skābes novērš tauku nogulsnēšanos.

Ābolu sidra etiķis jālieto piesardzīgi. Terapeitiskā efekta nebūs, ja izmantosi nevis dabīgu produktu, bet veikalā nopērkamu etiķskābes šķīdumu ūdenī. Tāpēc pagatavojiet ābolu sidra etiķi pats vai iegādājieties no uzticama pārdevēja.

Ārstnieciskās metodes ar ābolu etiķi

1.Hronisks nogurums un bezmiegs

Sajauc 150 g medus un 2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķis. Dzert 2 tējkarotes dzēriena pirms gulētiešanas.

2.Artrīts

Ēšanas laikā maziem malciņiem izdzeriet šādu dzērienu: 10 tējkarotes ābolu sidra etiķis un 1 tējkarote medus, kas atšķaidīti ar glāzi ūdens istabas temperatūrā.

3.Hipertensija, migrēna, grēmas

Glāzē silta ūdens iemaisa 1 tējkaroti medus un 1 tējkaroti etiķi un lietojiet trīs reizes dienā, lai normalizētu asinsspiedienu. Vienreizējs dzēriens palīdzēs atbrīvoties no grēmas un migrēnas lēkmēm.

4.Sirds slimības

2 ēdamkarotes ābolu sidra etiķi sajauc ar 1 ēdamkaroti vīnogu sulas un 2 tējkarotēm medus. Lietojiet 4 reizes dienā.

Lasi arī: Manā lauku mājā bija īsta peļu invāzija, līdz atradu labāko humāno risinājumu, lai ar viņām tiktu galā

5.Mazina taukainu ādu

Sajauc 1 ēdamkaroti medus, 0,5 tējkaroti sāls un 1 tējkaroti ābolu sidra etiķa. Uzlieciet maisījumu uz sejas un noskalojiet ar siltu ūdeni.

6.Cīņa pret celulītu

Vienādās proporcijās sajauciet medu un etiķi. Pievienojiet miltus, lai maisījums sabiezētu, un nedaudz olīveļļas. Iegūto masu uzklājiet uz problemātiskajām vietām un aptiniet ar pārtikas plēvi. Turiet pretcelulīta masku 40 minūtes, pēc tam noskalojiet ar siltu ūdeni un uzklājiet mitrinātāju.

7.Svara zaudēšana

Lai zaudētu svaru, 4 nedēļas katru dienu jādzer ābolu sidra etiķis ar medu. Labāk to darīt no rīta un tukšā dūšā. Un taukus dedzinošā kokteiļa pagatavošana ir pavisam vienkārša: samaisa 2 tējkarotes etiķi un 1 tējkaroti medus glāzē silta ūdens. Ja nezināt, kā organisms reaģēs uz skābi, sāciet ar 1/4 tējkaroti etiķa. Pakāpeniski palieliniet līdz divām ēdamkarotēm.

Ja no rīta nav iespējams uzņemt etiķa-medus dzērienu, dzeriet to 30 minūtes pirms ēšanas. Pēc lietošanas noteikti izskalojiet muti ar tīru ūdeni. Lai nostiprinātu efektu, dzēriena lietošanas kursu var pagarināt līdz 2 mēnešiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment