Tuvākajā laikā gaidāma parādība, kas var nelabvēlīgi daudzus ietekmēt – dažiem pat nevajadzētu iet ārā

Jau augusta otrā pusē gaidāmas dabas parādība, kas var nelabvēlīgi ietekmēt daudzus cilvēkus un viņu labsajūtu. 

Magnētiskās vētras negatīvi ietekmē cilvēka ķermeni. Visvairāk cieš no laikapstākļiem atkarīgi cilvēki, kuriem ir grūti izturēt ģeomagnētiskās svārstības. Šodien, 2023. gada 15. augustā, gaidāms magnetosfēras miers. Ko tas nozīmē un kad vajadzētu sagaidīt spēcīgu magnētisko triecienu?

Ko nesīs magnetosfēras miers 2023. gada 15. augustā

Prognozes par otrdienu, 2023. gada 15. augustu, liecina, ka ģeomagnētiskā vide būs mierīga. Bet Saules aktivitātes indikatoru priekšvakarā mainījās, un Zemi skāra magnetosfēras miers. Tāpēc meteorologiem nevajadzētu uztraukties, jo diena viņiem paies absolūti mierīgi.

No pulksten 00:00 līdz 3:00 naktī, kā arī no 15:00 līdz 21:00, pēc ekspertu domām, būs neitrāla situācija. Ģeomagnētisko triecienu stiprums nepārsniegs 2 punktus. Lielāko dienas daļu saules aktivitāte tiek lēsta 1 punktā. Tomēr ārsti iesaka meteopātiem būt gataviem stāvokļa pasliktināšanās.

 

Kad 2023. gada augustā Zemi piemeklē spēcīga magnētiskā vētra

Ja 15. augustā situācija vēl vērtējama kā mierīga, tad jau nākamajā dienā, 16. augustā, ģeomagnētisko triecienu stiprums pieaugs līdz 3 ballēm. Un tas nozīmē, ka no laikapstākļiem atkarīgiem cilvēkiem būs slikta veselība. 16. augustā tiks palielināta arī Saules aktivitāte.

Pēc ekspertu domām, visbīstamākā un spēcīgākā magnētiskā vētra gaidāma 2023. gada 29. augustā. Tātad trieciena spēks sasniegs 5 punktus. Gaidāmajām ģeomagnētiskajām svārstībām meteorologiem labāk sagatavoties iepriekš, lai tās pēc iespējas vieglāk pārciestu.

 

Kā pārdzīvot gaidāmās laikapstākļiem nelabvēlīgās dienas

No laikapstākļiem atkarīgiem cilvēkiem 2023. gada augustā būs grūti, jo viņus sagaida vairākas spēcīgas vētras pēc kārtas. Medicīnas darbinieki iesaka iepriekš sagatavoties gaidāmajām astronomiskajām parādībām.

Pirmkārt, jāuzlabo miegs (meteopātiem jāguļ vismaz 7 stundas dienā). Neaizmirstiet par pareizu uzturu. Uz spēcīgu ģeomagnētisko svārstību periodu labāk atteikties no pikanta un trekna ēdiena, papildināt uzturu ar dārzeņiem un augļiem.

Centieties pēc iespējas biežāk staigāt ārā. Pastaigas parkā var sarunāt pirms gulētiešanas. Samaziniet savu uzturēšanos vietās, kur ir daudz cilvēku. Ja iespējams, atsakieties no nopietna un smaga darba, pārceliet to uz labvēlīgāku periodu. Neaizmirstiet saglabāt ūdens līdzsvaru.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment