Gardāko mazsālīto gurķīšu recepte: gatavoju minerālūdenī, sanāk ļoti kraukšķīgi (mīļākā uzkoda pie kartupeļiem un gaļas)

Gurķi ir viens no populārākajiem dārzeņiem, ko izmanto gan kā pašu ēdienu, gan arī dažādās ēdienu sagatavošanas metodēs. Tie pieder pie ērkšķu dzimtas un ir saistīti ar cukīniem un ķirbiem.

Gurķi ir parasti garš un svaigi, ar ļoti zemu kaloriju saturu, tāpēc tie ir iecienīts uzkoda veselīgās ēšanas piekritējiem.

Gurķi satur daudz ūdens, tāpēc tie palīdz uzturēt hidratāciju un sniedz atsvaidzinošu sajūtu karstā laikā. Tos bieži izmanto salātos, kā garnējumu vai kā ievārījuma sastāvdaļu.

Gurķi ir arī iecienīti kā marinējumi. Skābēni gurķi ir populāra iekārta daudzās valstīs un kultūrās. Tie tiek ievietoti sāls šķīdumā, bieži ar garšvielām un garšaugiem, lai radītu unikālu garšu.

Visbeidzot, gurķi ir bagāti ar dažādām vitamīniem un minerālvielām, piemēram, vitamīniem K un C, kā arī kāliju un magniju. Šie dārzeņi ir viegli iegūstami gandrīz jebkurā veikalā un tie piedāvā veselīgus un garšīgus ēdienus dažādās formās un receptēs.

 

Šodien es jums demonstrēšu, kā pagatavot kraukšķīgus mazsālītus gurķus minerālūdenī – ātru recepti, kas ir gatava vienā dienā. Šis ir vienkāršs un ātrs veids, kā mazsālīt gurķus. Rezultātā iegūstas ļoti garšīgus gurķus ar diļļu un ķiploku aromātu, kas lieliski der kā uzkoda gaļai vai kartupeļiem.

 

Recepte:

gurķi (nav lieli) – 1 kg
rupjā sāls (uz 1 litru ūdens 2 ēdamkarotes sāls)
minerālūdens dzirkstošais
ūdens
dilles,
pētersīļi
jāņogu lapas,
mārrutki,
diļļu ziedi (ja tādi ir)
4-7 ķiploka daiviņas
lauru lapa – 4 gab.

Kā gatavot:

Ielejiet bļodā minerālūdeni. Uz 1 litru ūdens liek 2 ēdamkarotes rupjās sāls un kārtīgi samaisa.

Ņemam svaigus gurķus. Labāk ņemt maza izmēra gurķus, kārtīgi nomazgāt un nogriezt galus.

Trauka apakšā ievietojam diļļu un pētersīļu zariņus. Ja ir diļļu galvas, mārrutku lapas, ķiršu vai jāņogu lapas, var arī griezt un likt šeit un tad izklājam pirmo gurķu kārtu.

Virsū atkal liek dilles, pētersīļus, lieku arī lauru lapu un sagrieztu ķiploku. Atkal gurķu un garšaugu kārta.

Daudz garšīgāk sanāk, ja pievieno diļļu ziedus, ja tādi ir. Ja vēlaties, varat pievienot savus iecienītākos garšaugus un garšvielas.

Piepildiet trauku ar sagatavoto sāļo minerālūdeni. Nosedziet ar vāku un ielieciet ledusskapī uz dienu.

 

Dienas laikā sanāk gardi kraukšķīgi mazsālīti gurķi. Lieliska smaržīga uzkoda gaļai vai kartupeļiem.

Vai arī jums ir kāda garda mazsālīto gurķu recepte? Dalieties komentāros!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment