Aminata izstāsta, kādu skatuves vārdu viņai ieteica maestro Raimonds Pauls

Aminata Savadogo ir dziedātāja un dziesmu autore no Latvijas. Viņa piedalījusies vairākos Latvijas mūzikas konkursos un festivālos, kā arī ir pārstāvējusi Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Viņa ir ieguvusi plašu atpazīstamību ar savu raksturīgo un spēcīgo balsi, kā arī aizraujošo mūzikas stilu, kas apvieno elektroniku, indie pop un etniskas ietekmes.

Aminata Savadogo ieguva īpašu popularitāti, piedaloties Eirovīzijas dziesmu konkursā. Viņa pārstāvēja Latviju 2015. gadā ar dziesmu “Love Injected”.

Šī dziesma izceļās ar savu misticisko noskaņu un aizraujošo izpildījumu, un tā nodrošināja Aminatai vietu finālā un augstu vietu galīgajā rezultātā.

Viņas mūzika bieži ir saistīta ar dziļiem tekstiem un spēcīgām emocionālām sajūtām, kuras viņa izpauž gan savā dziesmu tekstos, gan izpildē. Viņas talants un atšķirīgais stils ir pievilinājis uzklausītājus ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām.

Aminata Savadogo ir veiksmīga dziedātāja un dziesmu autore, kuras mūzikā apvienojas moderns un pasaules mēroga elements, tādējādi piesaistot daudzu cilvēku uzmanību un izraujot pozitīvas atsauksmes.

Pasē ierakstīta Aminata Savadogo, bet uz skatuves viņa izmanto tikai vienu vārdu – Aminata. Aminata stāstīja intervijā par to, kā viņa ieguva savu skatuves vārdu un kā tas notika.

 

“Patiesībā ļoti vienkārši. Šis jautājums uzradās pirmo reizi, kad es piedalījos Jaunā Talantu fabrikā. Atrodoties tajā posmā, kad sāku plānot savas pirmās dziesmas izdošanu, Dons (Artūrs Šingirejs) kalpoja kā mans mentora lomā, un mēs izvērtējām – kā startēšu. Lai gan es vēlējos būt Aminata Savadogo, viņš ierosināja saglabāt tikai vārdu, jo tas, viņaprāt, labāk paliktu atmiņā. Es uzskatīju to par derīgu padomu un tā arī izdarīju.”

 

Atceros, ka man bija 15 gadi, kad iepazinos ar maestro Raimondu Paulu, piedaloties viņa projektā “Krodziņā pie Paula”, kur man bija dota iespēja izpildīt divas dziesmas. Arī mēs apspriedām jautājumu par manu skatuves vārdu.

 

“Maestro man ierosināja saīsināt arī vārdu, piemēram, Nata vai Ami.”

Viņa nepaklausīja maestro ieteikumam un teica, ka pašlaik jūtas ērti uzstājoties kā Aminata.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment