Atkarību raisoši ķīniešu gurķu salāti

Šie gurķu salāti ķiploku-sojas mērcē radīs tevī vēlmi tos gatavot atkal un atkal.

Šie gurķu salāti ir ideāls vasaras ēdiens, kad laiks kļūst karstāks. Lai tos pagatavotu, sagrieziet gurķus un aplejiet tos ar ķiploku sojas maisījumu. Beigās pievienojiet lielu daudzumu svaigas koriandra lapas un citus garšaugus. Gatavie sasmalcināto gurķu salāti ir pikanti, sāļi, saldskābi un ļoti garšīgi.

Salāti pagatavojami 15 minūtēs un piedāvātais sastāvdaļu daudzums domāts 2 personām.

Sastāvdaļas:

  • 4 mazi gurķi vai 1 liels gurķis
  • 1 ēdamkarote sojas mērce
  • 2 tējkarotes rīsu etiķa
  • 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote sezama eļļas
  • 2 tējkarotes sezama sēklas
  • ⅛ tējkarote sāls
  • Sasmalcināts koriandrs, dilles, pētersīļi (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Novietojiet gurķus uz griešanas dēlīša un sagrieziet tos garenos, ne pārāk plānos gabaliņos. Šajā receptē tieši būs labi, ja gurķu gabaliņi būs nedaudz biezāki.

Vidēji lielā bļodā sajauciet sojas mērci, rīsu etiķi, ķiploku, cukuru un sezama eļļu, lai pagatavotu mērci.

Sajauciet gurķus ar mērci. Pievienojiet sāli, sezama sēklas un koriandru (ja izmantojat) vai citus garšaugus. Pasniedziet uzreiz.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment