Vīriešu tendence uz krāpšanu norāda uz zemu IQ līmeni

Nesen pētījumā tika atklāts, ka pastāv saistība starp vīrieša IQ līmeni un viņa noslieci krāpt savu partneri.

Cilvēku monogāmiju un poligāmiju zinātnieki pēta jau sen. Vīriešiem un dažām sievietēm reizēm patīk savu krāpšanu pamatot ar zinātniskiem faktiem. Un tas ir ļoti ērti, jo saprātīgs cilvēks nestrīdēsies ar zinātni. Bet diez vai viņi apzinās, ka patiesībā šī krāpšanas tendence neko labu par viņiem neliecina arī no zinātnes viedokļa.

Jaunākais pētījums

Eksperti apgalvo, ka vīriešu monogāmija ir būtiski atkarīga no viņu intelekta līmeņa, kas savukārt liecina par garīgo attīstību. Jo augstāks ir stiprā dzimuma pārstāvja IQ līmenis, jo lielāka iespēja, ka viņš būs uzticīgs savai laulātajai.

Sanfrancisko Universitātes pētnieku grupa divu gadu garumā veica socioloģisku pētījumu, kurā piedalījās 2873 vīrieši vecumā no 18 līdz 64 gadiem. Anonīmā aptaujā vīrieši tika aicināti norādīt, vai viņi kādreiz ir krāpuši savu partneri. Paralēli tam visiem pētījuma dalībniekiem tika veikts IQ tests.

Rezultāti diezgan uzskatāmi parādīja saistību starp tendenci krāpt partneri un personas IQ līmeni. 72% pētījuma dalībnieku, kas atzīmēja, ka ir krāpuši savu partneri, uzrādīja vidējus vai zemus IQ rādītājus. Savukārt starp tiem vīriešiem, kuri uzrādīja augstākus vai ļoti augstus IQ rādītājus, tika konstatēti 28% krāpšanas gadījumu.

Turklāt, līdzās tam, parādījās vēl kāda tendence. Vīrieši ar zemāku IQ rādītāju daudz biežāk atzīmēja, ka krāpuši savu partneri/partnerus atkārtoti.

Taisnības labad jāatzīmē, ka tagad mēs nerunājam par visiem krāpšanas gadījumiem. Nav grūti nojaust, ka cilvēki krāpj dažādu iemeslu dēļ. Nopietnas problēmas attiecībās var novest pie tā, ka partneris sāk meklēt uzmanību un atbalstu citur. Bieži vien šīs lietas pavada aktīva komunikācija, kas izraisa romantiskus impulsus. Protams, saprātīgs cilvēks vispirms centīsies izprast esošās attiecības, atrast nesaskaņu cēloni un novērst to.

 

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment