Pasakainas siera bumbiņas, kas pagatavojamas 15 minūtēs, bet tiks apēsts 5 minūtēs

Mājās pagatavojamas siera bumbiņas ir gardums, kas patiks, gan lieliem, gan maziem.

Siera bumbiņu pagatavošana neaizņem daudz laika, bet ēdiens pazūd no galda dažu minūšu laikā. Tā ir lieliska ideja ātrai uzkodai ikdienā, bet lieliski iederēsies arī uz svētku galda! Tu vienkārši iemīlēsi šo recepti!

Sastāvdaļas:

  • 270 g cietā siera
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 10 g cepamā pulvera
  • 2 olas
  • augu eļļa cepšanai
  • rīvmaize

Pagatavošana:

Vispirms atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Šajā receptē izmanto tikai baltumus. Sakuliet tos līdz stingrām putām. Bļodā izsijā miltus un cepamo pulveri. Pēc tam maigi iemaisa sausās sastāvdaļas sakultajos olu baltumos.

Sarīvējiet cieto sieru uz smalkas rīves. Pievienojiet sarīvēto sieru iepriekš sagatavotajai masai un rūpīgi samaisiet. Rezultātā iegūsiet diezgan lipīgu siera mīklu, no kuras būs ērti veidot bumbiņas.

Izveidojiet no siera mīklas nelielas bumbiņas, kas nav lielākas par valriekstu. Pēc tam ievietojiet tās bļodā ar augstu malu un pārkaisiet bumbiņas ar rīvmaizi. Apļveida kustībām viegli pašūpo trauku, lai visas bumbiņas vienmērīgi pārklātu ar rīvmaizi.

Katliņā uzkarsē eļļu. Aprēķiniet daudzumu tā, lai siera bumbiņas cepšanas laikā būtu pilnībā pārklātas ar eļļu. Cep bumbiņas, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Pietiek tikai ar 30-40 sekundēm, lai uzkoda kārtīgi apbrūnētu.

Gatavās siera bumbiņas noliek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no eļļas pārpalikuma. Tad ēdienu nekavējoties pasniedz. Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment