Triks, kā franču restorānos uzlabo vīna garšu ar blendera palīdzību

Ne visi vīni ir dārgi un labas kvalitātes! Bet pat sliktam vīnam ir iespēja uzlabot tā garšu.

Ne visi zina, ka vīnu nedrīkst uzreiz pārliet glāzēs – vispirms tam jāpalīdz attīstīt garšas un aromāta īpašības, piepildot to ar skābekli.

Profesionāli someljē jeb vīnziņi to dara, nedaudz pagriežot glāzi ar alkoholu, taču viņiem ir īpašas prasmes. Mēs iesakām izmantot vienkāršāku un “piezemētāku” metodi, kas pieejama ikvienam, un, kuru nereti izmanto franču restorānos, lai uzlaboto ne tik laba vīna garšu!

Viss, kas jums jādara, ir jāielej vīns blendera traukā un nedaudz “saputojiet” (20-30 sekundes būs pilnīgi pietiekami). Pēc šādas aerācijas jeb procesa, kurā gaiss tiek cirkulēts caur šķidrumu, pat lēts dzēriens garšos pavisam citādi. Tā garša kļūs daudz spilgtāka, dziļāka un intensīvāka, un telpā izplatīsies patīkams vīna aromāts.

Šis triks lieliski noderēs, ja gribi uzlabot vīna garšu pirms to pasniedz saviem viesiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment