Ātrais tests, ar kura palīdzību 1 minūtes laikā var noskaidrot, vai tev ir tendence uz šizofrēniju

Garīgie traucējumi gan biedē, gan raisa interesi. Mēs iesakām jums veikt ātro šizofrēnijas testu.

Izrādās, ka cilvēki, kuriem ir nosliece uz šo traucējumu, pasauli redz ļoti atšķirīgi.

Tests ir ļoti vienkāršs, bet efektīvs. Viss, kas jums jādara, ir jāskatās uz attēlu. Sakiet: kas šeit attēlots? Ir tikai divi nosacījumi: skatieties ne ilgāk par 1 minūti un neskatieties uz atbildi raksta beigās.

Tātad vienu minūti jūs skatījāties uz attēlu. Vai jūs tajā varējāt kaut ko saskatīt? Ja nē, nejūtieties slikti. Tas nozīmē, ka jums nav tendences uz traucējumiem.

Lielākā daļa cilvēku šajā attēlā redz tikai nesaprotamus plankumus un neko konkrētu. Cilvēki ar iztēli bieži saka, ka viņi redz mežu vai dzīvniekus. Taču tikai retais var saskatīt kaut ko konkrētu. Tas nav slikti!

Tomēr daži šeit redz govs galvu. Tie ir cilvēki ar īpašu uztveri. Un bieži vien tā ir norāde, ka cilvēkam ir nosliece uz šizofrēniju. Ja jūs skaidri redzat galvu, tad, iespējams, jums patiešām ir nosliece uz šāda veida traucējumiem.

Bet kāpēc tas notiek? Kāpēc veseli cilvēki nevar redzēt govi? Iemesls ir tāds, ka veselu cilvēku smadzeņu pamatā ir pieredze. Kad cilvēks redz nesaprotamu attēlu, viņa smadzenes cenšas tajā atrast kaut ko pazīstamu. Tās meklē detaļas, kas kaut ko atgādina, un tad domā, kas tas varētu būt.

Tiek uzskatīts, ka cilvēkam ar šo traucējumu smadzenes nespēj ieslēgt fantāziju. Viņš redz attēlu kā veselumu, nesadalot to detaļās. To ir grūti izskaidrot, bet visbiežāk cilvēki ar noslieci uz šizofrēniju nespēj uztvert optiskās ilūzijas. Tas ir princips, uz kura balstās šādi testi. Tie ir vērsti uz to, lai saprastu, kā cilvēks uztver apkārtējo pasauli.

Lasi vēl: Ātrais tests, ar kura palīdzību 1 minūtes laikā var noskaidrot, vai tev ir tendence uz šizofrēniju

Jūs droši vien domājat, kur ir govs galva. Tad paskatieties uz attēlu zemāk. Tagad jūs to redzēsiet arī pirmajā attēlā. Smadzenes jau ir identificējušas pazīstamo objektu, un tagad tās nevar to neuztvert.

Protams, nevajadzētu aizmirst, ka šis ir tikai attēlu tests. Atcerieties, ka tikai ārsts var diagnosticēt slimību un noteikt diagnozi. Neuztraucieties un nekrītiet izmisumā, ja attēlā redzat govi. Varbūt jums vienkārši ir neticami asa redze. Lai jums veicas!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment