Neticami gards un neiedomājami veselīgs: granātābolu ievārījums

Granātābolus galvenokārt lieto svaigus, populāra ir arī granātābolu sula. Bet izrādās, ka no granātāboliem var pagatavot ļoti garšīgu un veselīgu ievārījumu.

Granātābols satur visus nepieciešamos vitamīnus un mikroelementus, kas nepieciešami normālām organisma funkcijām. Turklāt granātābols satur 15 aminoskābes – ar to nevar lepoties neviens cits auglis.

Lai pagatavotu granātābolu ievārījumu, vispirms ir jāiegādājas pareizie augļi. Izvēloties granātābolu, pārliecinieties, ka tas ir pietiekami smags, lai to varētu paturēt rokā. Ja auglis ir pārāk mīksts uz tausti, tas, visticamāk, ir sapuvis, sabojājies ceļā vai sasalis uzglabāšanas laikā.

Rūpīgi pārbaudiet granātābolu. Nogatavojušos granātābolu miziņai jābūt vienmērīgā krāsā, blīvai, stingrai un sausai. Ja miza ir pārāk gluda, granātābols, iespējams, nav nogatavojies. Ja uz mizas ir bojājumi vai plankumi, šādu augli labāk nepirkt.

Nomazgājiet granātābolus un atgrieziet tos vaļā. Izņemiet kauliņus un notīriet tos no plēvēm. Tagad jums būs vajadzīga granātābolu sula. To, protams, varat izspiest paši, bet varat izmantot arī pirktu. Ja sulu granātābolu ievārījumam spiedīsiet mājās, tad izmantojiet sulu spiedi un pēc tam sulu pārteciniet caur sietiņu vai marli. Tas palīdzēs iztīrīt sulu no jebkādiem palikušajiem kauliņiem.

Ielej katliņā 0,5 litrus granātābolu sulas un pievieno 0,75 kg cukura. Vēlams izmantot emaljētu katlu, jo, piemēram, alumīnija katlu granātābolu sula var stipri oksidēt.

Lasi vēl: Par ko pasaka viņa skūpsts

Katliņa saturu maisa, līdz cukurs izšķīst. Uzkarsē sīrupu uz vidējas uguns, pagaidiet, līdz tas sāk vārīties, un pēc tam samaziniet temperatūru līdz minimālai. Vāra sīrupu, līdz pamanāt, ka tas ir vairāk vai mazāk sabiezējis. Tas parasti aizņem 20 līdz 30 minūtes. Paturiet prātā, ka ievārījuma sīrupa vārīšanas laikā katlam jāpaliek atsegtam.

Tad pievienojiet sīrupam 1,5 glāzi nomizotu un sasmalcinātu valriekstu, glāzi granātābolu sēklu un šķipsniņu vaniļas. Uzmanīgi samaisa granātābolu ievārījumu un ielej sterilizētās burciņās.

Ja granātābolu ievārījumu negatavojaties konservēt, ļaujiet tam atdzist. Burciņām arī atdzesēšanas laikā jāpaliek atvērtām. Ja vēlaties, lai ievārījums saglabātos vēl ziemā, vāriet visu saturu vēl aptuveni 40 minūtes.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment