Ja vēlies veselīgu un skaistu piemājas zālienu, nekad nedari šīs lietas

Neatkarīgi no tā, vai jums ir vai nav zaļie pirkstiņi, ir viegli uzturēt skaistu zālienu pagalmā. Galvenais, izvairieties no šiem aizliegumiem.

Nenovāc nopļauto zāli

Nopļautās zāles atstāšana uz zāliena pēc pļaušanas var radīt problēmas ar nezālēm, vai ne? Nē! Tas ir mīts. Izrādās, ka nopļautā zāle patiesībā var uzlabot zāliena vispārējo veselību. Un tas nozīmē, ka, pļaujot zāli, jums būs mazāk darba.

Neaizmirsti aerāciju

Lielākā daļa zālienu, neatkarīgi no tā, vai tie ir iesēti vai nopļauti, tiek stādīti uz diezgan trūcīga augsnes virskārtas slāņa. Laika gaitā zāles pļāvēji, mājdzīvnieki un futbola spēles sablīvē augsni, tādējādi apgrūtinot gaisa, ūdens un svarīgo barības vielu iekļūšanu zālāja saknēs.

Jūsu uzdevums: atjaunot veselīgas augsnes apstākļus, kas veicina zāliena barošanu. Lai uzirdinātu un aerētu augsni, izmantojiet aeratoru. Ja tā nav, tad var droši izmantot dārza dakšu vai citus tradicionālus darbarīkus.

Neizmanto neasu pļaujmašīnas asmeni

Neasi pļāvēja asmeņi pāršķeļ zāles stiebrus, nevis tīri sagriež tos, un tas rada stresu augam. Zālienu, kas pļauts ar neasu asmeni, vienmēr var pazīt pēc tā, ka tā virspuse izskatās brūna. Notupieties uz ceļgaliem, un jūs patiešām varēsiet redzēt bojājumus. Lai uzturētu zālienu labā formā, katru sezonu noteikti uzasiniet pļāvēja asmeni.

Nelaisti katru dienu

Vai zinājāt, ka zāliens var kļūt neveselīgs un izsīcis, ja tam ir pārāk daudz ūdens? Tā vietā, lai laistītu zālienu katru dienu 15 minūtes, izvēlieties vienu dienu nedēļā, lai zālienu laistītu veselu stundu. Jūsu zāliens tiks dziļi apūdeņots, un tas būs veselīgāks un izturīgāks pret sausumu.

Negaidi pārāk ilgi starp pļaušanas reizēm

Ja esat atgriezies no atvaļinājuma un neesat organizējis zāles pļaušanu prombūtnes laikā, nemēģiniet to nopļaut vienā dienā. Nogrieziet daļu zāles, pēc tam pagaidiet dažas dienas un pļaujiet vēlreiz. Tā zāle būs mazāk noslogota. Atkarībā no tā, cik gara zāle ir izaugusi, var būt nepieciešami trīs piegājieni.

Lasi vēl: Tas varētu šķist komiski, ja nebūtu tik nopietni. Kļūdas nēsājot apakšveļu

Nenogriez zāli pārāk īsu

Katram zāles tipam ir noteikts optimālais pļaušanas augstums, un labāk ir pļaut augstākajā šī augstuma pusē. Lūk, daži iemesli: Zāles stiebrs ir auga barības fabrika. Īsa zāle nespēj radīt tik daudz barības vielu kā gara zāle. Gari zāles stiebri aizēno un atvēsina augsni. Tas nozīmē, ka nezāļu sēklas mazāk dīgst, un jums nebūs tik bieži jālaista, jo ūdens neiztvaiko tik ātri.

Nepļauj visu laiku vienā virzienā

Tā vietā pļaujiet katru reizi citā virzienā: no priekšpuses uz aizmuguri, no aizmugures uz priekšu, pa diagonāli utt. Atkārtoti pļaujot tieši vienā un tajā pašā virzienā, zāles asmeņi augs leņķī, un pļaujmašīnas riteņi var radīt paliekošas pēdas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment