10 brīnišķīgi un nebijuši veidi, kā izmantot svaigu piparmētru

Svaiga piparmētra ir visdaudzpusīgākais garšaugs; tā var aromatizēt glāzi ūdens, uzlabot salātus vai jēra gaļas ēdienus un kalpot kā dabisks līdzeklis pret stresu vai kuņģa darbības traucējumiem.

Vislabākais, ka to ir neticami viegli audzēt. Ielieciet dažus augus podiņā, nolieciet tos saulē, un drīz vien jums būs daudz augu. Lūk, tikai dažas lietas, ko darīt ar piparmētru lapiņām:

Ar sasmalcinātām piparmētrām piešķirsiet spilgtāku garšu olu kultenim un omletēm – īpaši olu aizstājējiem.

Zirņi un piparmētra ir bieži sastopami pārī, bet neapstājieties pie tā. Izmēģiniet pievienot smalki sagrieztas piparmētru lapas, gatavojot burkānus, kartupeļus, baklažānus, pupiņas vai kukurūzu.

Pievienojiet svaigas piparmētru lapas salātiem, lai piešķirtu papildu garšu starp neitrālāk aromātiskiem zaļumiem.

Pagatavojiet piparmētru cukini un fetas pankūkas: Sarīvējiet dažus cukini, pievienojiet saberztu fetas sieru, rīvmaizi, olu, sīpolus, 2-3 ēdamkarotes (30-45 ml) sasmalcinātu piparmētru, sāli un piparus pēc garšas. Izveidojiet pankūkas, pārkaisiet ar miltiem. Apcep nedaudz olīveļļā.

Lasi vēl: Trauku mazgājamās mašīnas tablete notīrīs cepeškrāsni labāk par visiem citiem līdzekļiem

Piparmētra ir dabisks papildinājums jēra gaļai, taču tā ir arī lielisks garšas pastiprinātājs un garnējums jebkurā receptē, kurā izmantota cūkgaļa.

Vēdera problēmas? Pagatavojiet nomierinošu, gardu piparmētru tēju bez kofeīna: Ielieciet sauju piparmētru lapu krūzē un pārlejiet ar verdošu ūdeni. Uzkarsējiet dažas minūtes; izņemiet lapas ar sietiņu. Saldiniet ar medu.

Nākamo pesto pagatavojiet ar piparmētrām bazilika vai pētersīļu vietā. Tā ir lielisks piedeva uz ceptas jēra gaļas sviestmaizes vai pie makaroniem un garnelēm.

Pievienojiet smalki sasmalcinātu piparmētru nākamajai šokolādes glazūras partijai, pirms uzsmērējat to uz kūkas vai kēksiņiem. Dekorējiet ar piparmētru lapiņām. Bērniem tas patiks!

Vai vēlaties videi draudzīgu kukaiņu atbaidīšanas līdzekli? Iemasējiet piparmētru lapas uz rokām vai izkaisiet piparmētru lapas ārpus telpām. Nekādu moskītu vai skudru!

Lai atturētu peles no uzturēšanās jūsu mājās, nolieciet piparmētru lapas vietās, kur redzat peļu izkārnījumus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment