Brīnumainais mājās gatavotais ābolu etiķis un pareiza tā lietošana

Dabīgais ābolu etiķis nav tikai produkts, kas var uzlabot ēdienu garšu. Gadsimtiem ilgi tas ir ticis izmantots medicīniskos nolūkos. Un etiķa ārstnieciskās iedarbības spektrs uz organismu ir ļoti plašs.

Esam sagatavojuši jums detalizētu analīzi par katru no ābolu etiķa lietderīgajām īpašībām. Steidzieties un iepazīstieties ar tām!

Dabīgais ābolu etiķis

Ārstnieciskais produkts tiek izmantots dažādiem mērķiem. Piemēram, kā līdzekli slaiduma uzturēšanai un imūnsistēmas stiprināšanai. Pēdējam grūti nepiekrist, jo dabīgais ābolu etiķis ir īsta vitamīnu bumba. Tas satur visus B grupas vitamīnus, C, A un E vitamīnu, kā arī kāliju, nātriju, kalciju, magniju, fosforu. Turklāt šis produkts ir organisko skābju avots.

Ābolu etiķis tiek dēvēts par ilgdzīvotāju uzmundrinošo dzērienu, jo tajā ir daudz enzīmu. Tiek uzskatīts, ka šis produkts ne tikai paildzina dzīvi, bet arī glābj no noguruma un pat bezmiega. Turklāt to ieteicams dzert cilvēkiem, kuri cieš no nervu sistēmas traucējumiem.

Ārstniecisko līdzekli var izmantot, lai uzlabotu ādas stāvokli. Piemēram, tas būs piemērots taukainas ādas īpašniekiem. Lai atbrīvotos no pārmērīga spīduma uz sejas, pietiek laiku pa laikam pagatavot maskas ar ābolu etiķi. Vienkārši sajauciet 1 ēdamkaroti medus, 0,5 tējkarotes sāls un 1 tējkaroti etiķa. Iegūto putru uzklāj uz sejas, masējot ādu. Pēc tam nomazgājiet masku ar siltu ūdeni.

Lasi vēl: Rudenī atnesu pilnas kabatas ar kastaņiem un iemetu tos verdošā ūdenī. To man iemācīja kāds vecs dziednieks

Turklāt ābolu etiķi var lietot, ja pēc ēšanas jūtat smaguma sajūtu vai sliktu dūšu. To lieto arī lieko kilogramu nomešanai. Lai to izdarītu, nepieciešams veikt 4 nedēļu kursu, katru rītu tukšā dūšā dzerot etiķa un medus dzērienu. Lai to izdarītu, glāzē silta ūdens jāsajauc 2 tējkarotes etiķa un 1 tējkarote medus. Pēc tā lietošanas vislabāk ir izskalot muti ar tīru ūdeni.

Ābolu etiķa pagatavošana

Jums vajadzēs 1 kg ābolu, 1,2 litrus ūdens, 200 g medus un 12 g sausā rauga.

Ābolus nomazgā un sagriež šķēlēs. Ieliek dziļā trauka un tiem pievieno sauso raugu un pusi no medus. Tad visu pārlej ar siltu ūdeni (iepriekš novārītu un drusku atdzesētu).

Vislabāk, ja viss sastāvs brūvējas koka traukā, bet var izmantot arī māla vai stikla. Traukam jābūt dziļam, lai rūgšanas procesā sastāvs neiet pāri. Traukam nevajag virsū likt vāku. Trauku jānovieto siltā vietā uz 10 dienām. Katru dienu šķidrums ir jāapmaisa vismaz 2 reizes.

Pēc šī laika šķidrumu izkāš, tad tam pievieno atlikušo medu. To pārlej tīrā traukā un uz 2 mēnešiem novieto tumšā vietā. Pēc tam šķidrumu vēlreiz nokāš un pārlej pudelē. Dabīgs ābolu etiķis ir gatavs lietošanai!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment