Es nekad neizmetu ķiploku miziņas, un iesaku to darīt arī jums, jo tas ir īsts zelts

Ķiploki ir sastāvdaļa, bez kuras neiztikt gandrīz nevienā ēdienā. Taču ķiploka miziņu mēs bez nožēlas aizsutām uz atkritumu urnu.

Bet tas it velti, jo tai ir daudz noderīgu pielietojumu. Tāpēc pastāstīsim, kāpēc vajadzētu vākt ķiploku miziņas, nevis tās izmest.

Ķiploku miziņas

Vispirms parunāsim par to, kā ķiploku miziņas mums var noderēt virtuvē. Galu galā tās joprojām saglabā spēcīgu ķiploku garšu.

Tās ir lieliski piemērots pievienošanai buljonam vai zupai. Miziņas piešķirs pilnīgu garšu šķidrumam, pēc tam tās var rūpīgi izņemt ar sietiņu. Var pat pagatavot veselu smaržīgu maisiņu, ko pievienot ēdieniem.

Lai to izdarītu, ņem marli, ieliec tajā miziņas, lauru lapu un citus kaltētus garšaugus pēc savas gaumes. Šādu maisiņu var pievienot jebkuram ēdienam, un pēc pagatavošanas to vienkārši jāizņem. Aromāts ir pārsteidzošs, bet ēdienā nav lieku lapu.

Lasi arī: Es devos pie 46 gadus vecas sievietes uz tēju. Kad redzēju, kā viņa dzīvo, es uzreiz metos bēgt

Lasi arī: Vīramāte nevarēja piecelties no gultas spēcīgu locītavu sāpju dēļ… Bet tautas līdzeklis ar baklažānu paveica neiespējamo!

Pat Eiropas maiznieki neizmet ķiploku mizas. Tās izžāvē cepeškrāsnī, sasmalcina smalcinātājā līdz pulvera konsistencei un tad pievieno mīklai. Šī garšviela maizei piešķir neticamu garšu.

Nesen populāra ir kļuvusi arī kāda Ņujorkas pavāra recepte, kas no ķiploka mizām gatavo čipsus. Miziņas tikai jāaplej ar olīveļļu, jāpievieno sāls un pipari, un pēc tam tās jāliek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem. Pēc 10 minūtēm jums būs kraukšķīgi čipsi, ko var pievienot salātiem vai pamatēdieniem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu vislabāko veidu kā izmantot ķiploku miziņas

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment