Kāpēc dzert tēju ar sāli: jūs nožēlosiet, ka neesat to izmēģinājuši agrāk

Tēju dzer dažādās variācijās: karstu, aukstu, ar augļiem, ar pienu, ar garšaugiem… Esam uzzinājuši, kāpēc tēju dzer ar sāli un kādas ir tās priekšrocības.

Kas dzer tēju ar sāli

Tēju ar sāli sāka dzert Āzijā. Īpaši to dzer Tibetā. Iespējams, jūs neesat tējas cienītājs un nespējat iedomāties dzīvi bez kafijas, bet jums vajadzētu vismaz reizi pamēģināt šo tēju.

Tās noslēpums ir pavisam vienkāršs: pievienojot pat nelielu šķipsniņu sāls, tēja zaudē rūgtumu, bet tajā pašā laikā pastiprinās tās garša. Un, ja pievienosiet nedaudz cukura, dzēriena garša uzmirdzēs pavisam jaunās krāsās. Centrālāzijā izplatītās tējas galvenās sastāvdaļas ir pati tēja, sāls un piens.

Kas notiek, ja dzerat tēju ar sāli

Šāda tēja ir lielisks antioksidants. Tai piemīt imūnmodelējošas īpašības. Turklāt tēja ar sāli palīdzēs atbrīvoties no paģirām un atjaunot ūdens un elektrolītu līdzsvaru.

Ja dzerat zaļo tēju ar jūras sāli, varat ātri atvadīties no noguruma. Tas ir lielisks tonizējošs līdzeklis un sniedz enerģiju. Turklāt daudzi cilvēki dzer zaļo tēju ar sāli svara samazināšanai.

Lasi vēl: Kāds ūdens ir kaitīgs istabas augiem un ar ko tos laistīt

Šādam dzēriena pagatavošanas veidam ir arī savas priekšrocības. Piemēram, piens pozitīvi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību, jo sastāvā ir kālijs. Tas stiprina asinsvadu sieniņas. Turklāt tēja ar sāli un sviestu, kam pievienots arī piens, ir ideāli piemērota jaunajām māmiņām, kuras baro bērnu ar krūti. Šis dzēriens palielina laktāciju.

Tēja ar pienu un sāli: pagatavošana

Lai pagatavotu zaļo tēju ar pienu un sāli, katliņā uz litru ūdens uzvāriet 1,5 tējkarotes uzlējuma. Pievieno 3 ēdamkarotes cukura, 2 tējkarotes sāls. Tad, nepārtraukti maisot, ielej tējā litru piena un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Bet šeit ir svarīgs punkts: tēja nedrīkst vārīties. Tiklīdz parādās pirmie burbulīši – noņemiet novārījumu no plīts.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment