Ievērojot šos sēņu tīrīšanas noteikumus, jūs varēsiet saglabāt produktu ilgāk svaigu.
Sēņu ēdieni ir ļoti garšīgi un barojoši, taču šis produkts absorbē kaitīgas vielas, tāpēc ir svarīgi zināt, kā pareizi tīrīt sēnes, lai pasargātu sevi no iespējamas saindēšanās.
Kā tīrīt sēnes: kas jums jāzina
Sēnes aktīvi uzsūc šķidrumu, kļūst ūdeņainas un negaršīgas. Tāpēc mazgājiet šo produktu tikai zem tekoša ūdens un pietiekami ātri. Pēc tam ir svarīgi tām atņemt lieko mitrumu, iemērcot tās papīra dvielī.
Stublāja galu obligāti nogriež. Jo ilgāk sēne atradusies ledusskapī, jo lielāka daļa ir jānogriež. Bet kātiņa “svārciņus” var nemizot. Viss ir atkarīgs no jūsu estētiskajām vēlmēm.
Lielās sēņu cepurītes ir labāk notīrīt. Lai to izdarītu, aizķeriet cepurītes malu un noņemiet plēvi. Mazām sēnēm šī plēve ir diezgan bieza, tāpēc tās tīrīšana ir bezjēdzīga.
Nav vērts noņemt arī brūnās plāksnītes zem cepurītes – tās piešķir sēnēm pikantu garšu.
Kā pareizi tīrīt dažādas sēnes
Baravikas jātīra obligāti! Lai to izdarītu, ar stingru birstīti viegli notīriet cepurīti un pēc tam noskalojiet sēni zem tekoša ūdens.
Lasi vēl: Pikantais itāļu tomātu pīrāgs: neļausim tomātu ražai iet zudumā
Šampinjoni ļoti spēcīgi uzsūc mitrumu. Tāpēc tos nav ieteicams skalot pat zem tekoša ūdens, ja vien tajās nav pārāk daudz netīrumu. Vienkārši no šampinjonu cepurītes jānoņem miziņa un ar to pietiks.
Gailenes parasti nemaz netīra. Tās tikai jānotīra no meža atliekām un jānoskalo zem tekoša ūdens.
Sviesta bekas arī jātīra obligāti! Lai to izdarītu, noņem miziņu no cepurītes. Lai tā vieglāk atdalītos, vispirms sēnes iemērc verdošā ūdenī.