Andri Bērziņu pasludina par mūžībā aizgājušu

Andris Bērziņš, dzimis 1944. gadā, bija Latvijas aktieris, kurš ir atzīts par vienu no ievērojamākajiem teātra, kino un televīzijas nozares pārstāvjiem savā valstī. Viņš absolvēja Latvijas konservatorijas Teātra fakultāti 1977. gadā un 1986. gadā ieguva maģistra grādu Kultūras un mākslas zinātņu fakultātes Režijas nodaļā.

Andris Bērziņš ilgu laiku darbojās Dailes teātrī, piedaloties vairākās izrādēs. Viņš arī spēlēja dažādas lomas citos teātros, tostarp neatkarīgajā teātrī “Kabata”, Jaunajā Rīgas teātrī un Latvijas Nacionālajā teātrī. Turklāt viņš bija aktīvs kino un televīzijas nozarē, un viņa loma Jagudina TV3 seriālā “UgunsGrēks” bija viena no ievērojamākajām.

Andris Bērziņš bija arī aktīvs sabiedrības loceklis, piedaloties dažādos kultūras un sabiedrības notikumos un pasākumos. Viņš arī vadīja Latvijas Autortiesību aģentūras rīkoto Autortiesību bezgalības balvas pasniegšanas sarīkojumus. Turklāt viņš nodarbojās ar uzņēmējdarbību, bija teātra klubu “Austrumu robeža” un neatkarīgā teātra “Kabata” līdzīpašnieks.

Viņš tika atzīts par vienu no izcilākajiem Latvijas aktieriem, un viņam tika piešķirta vairākas balvas, tai skaitā Latvijas Aktieru asociācijas balva “Āksta cepure” 2010. gadā. Andris Bērziņš bija arī mūzikas jomā, saņemot Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu 2012. gadā un 2020. gadā nominācijā “Šlāgera, kantrī vai rockabilly mūzikas albums”.

Turklāt interesanti ir tas, ka viņa meita Marija Bērziņa arī ir aktrise. Par Andra Bērziņa dzīvi un darbiem ir izdots Gunnara Treimaņa un Lenvijas Sīles biogrāfiskais darbs “Es neesmu pieclatnieks, kas visiem patīk! : aktiera Andra Bērziņa mistērija 5 cēlienos” 2003. gadā.

Tiešsaistē parādījušās nepatiesas viltus ziņas, kas apgalvo, ka aktieris Andris Bērziņš ir mūžībā aizgājis, tā atklāj žurnāls “Privātā Dzīve”.

 

Slavenais aktieris Andris Bērziņš, tautas mīlulis, nākamajā dienā pēc sava 70. jubilejas koncerta, izjūtot interesi un vēlmi pārskatīt interneta atsauksmes par sava uzstāšanās pasākuma notikumiem VEF Kultūras pilī 2. septembrī, uz mirkli no šoka kļuvis teju vai mēms.

Viņš atklāja internetveikala sākuma attēlu, kurā, preču vietā, bija iekļautas viņa fotogrāfijas, kas bija iegūtas no aktiera “Facebook” profila un citām interneta vietnēm.

 

raksta izdevums.

 

Zem dažādiem attēliem tika norādītas cenas dolāros, un teksts: “Miris aktieris Andris Bērziņš”. Tomēr zem kāda attēla, kur redzams ar sievu Inesi, bija rakstīts: “Andris Bērziņš izšķīries”Kniebu sev rokā ar domu, ka varbūt tas man rādās sapnī,

 

stāsta “Privātajai Dzīvei” aktieris.

 

Man tiešām nav saprotams, kas tik stulbi joko, ja vien tas ir domāts kā joks. Bet drīzāk jau tas, kas noticis, ir mēģinājums mani pazemot,

 

nopūšas Bērziņš.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment