Rudens klāt, laiks ievākt mežrozīšu augļus. Pareiza pagatavošana un lietošana

Mežrozītes ir ārkārtīgi noderīgs augs, kas jau sen ir devis labumu mūsu senčiem. Jau Avicenna savos medicīnas darbos par aknu un kuņģa slimībām minēja šo brīnišķīgo augu.

Avicennam bija taisnība viņa pieņēmumos. Mežrozītēm patiešām piemīt daudzas nenovērtējamas īpašības, ko atzīst gan tautas, gan oficiālā medicīna.

Šajā rožu radiniekā ir noderīgs viss: saknes, ziedi un augļi. Mežrozīšu krūma augļi ir bagāti ar C vitamīnu, kā arī B2, K un P vitamīniem.

Kāpēc lietot mežrozīšu uzlējumus

Rožu kauliņu uzlējums ir ne tikai vitamīns, bet arī ārstniecisks līdzeklis. To dzer kuņģa čūlu, gastrīta un paaugstināta zarnu skābuma gadījumā.

Šajā augā esošajām noderīgajām vielām ir pozitīva ietekme uz organismu nieru slimību, urīnpūšļa slimību, kā arī vispārēja spēka samazināšanās gadījumā.

Ja jums ir elpošanas traucējumi, jānovāra mežrozīšu saknes. Šādām tinktūrām raksturīgas asinsvadus sašaurinošas un pretiekaisuma īpašības.

Bet no mežrozīšu sēklām gatavo eļļu, kas lieliski cīnās ar apdegumiem, čūlām un dermatozēm.

Mežrozītes normalizē kuņģa un zarnu trakta darbību un paātrina vielmaiņu. Turklāt tās izvada no organisma toksīnus, ievērojami samazinot šlakvielu līmeni. Tieši šo īpašību dēļ mežrozīte ir lielisks līdzeklis svara samazināšanai.

Lai uzzinātu, kādi ir mežrozīšu lietošanas veidi, ej uz nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment