Tinktūru vēsture ir saistīta ar medicīnu – senatnē no garšaugiem, augļiem un saknēm gatavoja balzamus, dziedinošus uzlējumus. Vēlāk par neatņemamu mielastu sastāvdaļu kļuva ābolu tinktūra.
Ābolu uzlējums būs lieliski piemērots saaukstēšanās gadījumā. Dzeriet pa 1 ēdamkarotei katru vakaru, pa virsu izdzerot siltu tēju. Ar ābolu uzlējumu var labi ierīvēt arī sāpošās locītavas vai muguru klepus gadījumā. Bet, visādi citādi, uzlējumu var droši baudīt arī ikdienā, jo tas aizstās vislabāko brendiju!
Sastāvdaļas:
Āboli – 2 kilogrami
Ūdens – 1 litrs
Degvīns – 2 litri
Cukurs – ½ kg
Lai uzzinātu, kā pagatavot brīnišķīgo ābolu uzlējumu, ejiet uz nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Francijā olas vāra tikai šādi – kulinārijas triks, kā ar vienu kustību viegli noņemt čaumalasby Anete Vītola
- Uz ielas Rīgā nejauši atradu naudu un pēc vecmāmiņas padoma paslēpu to zem galdauta — nākamajā dienā man notika kas neparastsby Rinalds Bergmanis