Lūk, iemesli, kāpēc rudenī vajadzētu ēst ķirbjus!

Ķirbji ir pazīstami ar to daudzpusīgo pielietojumu kulinārijā, sākot no zupām un salātiem līdz pīrāgiem. Tas ir bagāts ar vitamīniem, minerālvielām un antioksidantiem, padarot to par uzturvielām bagātu papildinājumu jebkuram uzturam.

Kāpēc jums vajadzētu ēst ķirbjus

Ķirbis veicina zarnu veselību

Šķiedrvielas ir galvenā uzturviela, kas veicina zarnu veselību, regulējot zarnu mikrofloru un veicinot regulāru izkārnījumu veidošanos.

Viena tasīte konservēta ķirbju biezeņa satur veselus 7 gramus šķiedrvielu, kas ir gandrīz 30 % no dienas normas. Daži pierādījumi liecina, ka ķirbju mizas satur alkoholā nešķīstošus polisaharīdus, kas samazina žultsskābju līmeni un veicina zarnu mikrobiotas augšanu.

Var samazināt risku saslimt ar noteiktiem vēža veidiem

Tā kā dažu vēža veidu attīstība ir saistīta ar paaugstinātu oksidatīvo stresu, vēža riska samazināšanai ieteicams lietot antioksidantiem bagātu uzturu.

Ķirbju pretvēža īpašības ir pētītas, daļēji pateicoties bagātīgajam antioksidantu saturam. Ir novērots, ka dažu vēža veidu, piemēram, krūts, resnās zarnas un plaušu vēža, risks ir mazāks tiem, kuri lieto uzturā ķirbjus.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment