Šo konkrēto recepti man atklāja kaimiņiene, kura daudzus gadus bija dzīvojusi Turcijā. Tur šie salāti ir lielā cieņā.
Šādu salātu priekšrocības ir ātra pagatavošana, vienkārša recepte un ekonomiskas sastāvdaļas. Protams, salātus var gatavot arī no izsmalcinātām un dārgām sastāvdaļām, piemēram, sarkanajiem ikriem un garnelēm.
Lasi arī: Pārsteigums no zvaigznēm: trīs zvaigžņu zīmes, kas iegūs finanšu džekpotu 2024. gada rudenī
Tomēr, ja vēlaties taupīt un joprojām radīt gardus salātus, vislabāk izvēlēties vienkāršāko sastāvdaļu – kartupeļus.
Kartupeļiem ir maiga un neitrāla garša, kas labi sader ar visām citām sastāvdaļām un garšvielām. Tas ļauj tiem harmoniski integrēties gan krēmīgos salātos. Pēc vārīšanas kartupeļi iegūst maigu, bet blīvu tekstūru, kas labi papildina kraukšķīgās sastāvdaļas. Šī tekstūru dažādība padara salātus interesantākus un baudāmākus.
Kartupeļi ir bagāti ar ogļhidrātiem, kas padara salātus sātīgākus un enerģētiski vērtīgākus. Tie dod ilgstošu sāta sajūtu, kas padara salātus par pilnvērtīgu maltīti.
Pastāstīsim, kā pagatavot kartupeļu salātus.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Kartupeļu salātu pagatavošana:
Sagriežam kūpinātu desu gabaliņos. Marinētus gurķus sagriež pusgredzenos, bet sarkanos sīpolus – ceturtdaļgredzenos.
Kartupeļus vāra, līdz tie kļūst mīksti, tad nomizo. Kartupeļus sagriež mazos kubiņos un liek salātu bļodā kopā ar desu, gurķiem, sīpoliem un zaļajiem zirnīšiem.
Sarīvējam sieru uz rupjas rīves un ievietojam to salātu bļodā kopā ar pārējām sastāvdaļām. Mērcei sajauc skābo krējumu ar sinepēm, sāli un citrona sulu.
Salātus pārlej ar šo mērci un rūpīgi samaisa.
Salātus var dekorēt ar diļļu zariņiem. Šie ir budžetam draudzīgi, bet garšīgi un sātīgi salāti.
Kartupeļu salātu sastāvdaļas:
5 kartupeļi
200 g kūpināta desa
4 ēdamkarotes konservēti zirnīši
150 g siers
1 sarkanais sīpols
3 ēdamkarotes skābais krējums
5 marinēti gurķi
1 tējkarote sinepes
½ tējkarote sāls
3 ēdamkarotes citronu sula
Ķekars dilles
Un pats galvenais – Kartupeļi labi uzsūc garšvielas un mērci, kas ļauj dažādām garšām vienmērīgi sadalīties salātos. Pateicoties šīm īpašībām, kartupeļi ir daudzpusīga sastāvdaļa šajos salātos.