Lieliski padomi. Ar tiem jums vienmēr būs lieliski konditorejas izstrādājumi!
Mīklai vienmēr pievienojiet atšķaidītu kartupeļu cieti – maizītes un pīrāgi būs sulīgi un mīksti pat nākamajā dienā.
Gardu pīrāgu galvenais nosacījums ir sulīga, labi uzrūguša mīkla: mīklai paredzētie milti ir jāizsijā: tā tiek noņemti piemaisījumi un bagātināta ar gaisa skābekli.
Jebkurai mīklai (izņemot pelmeņu, kārtainās mīklas, krēma, smilšu), t. i., mīklai pīrāgiem, pankūkām, maizei, plātsmaizei – uz puslitru šķidruma vienmēr pievienojiet apmēram ēdamkaroti mannā.
Papildus pienam mīklai pievieno pusi glāzes ūdens.
Telpā, kurā tiek gatavota mīkla, nedrīkst būt caurvējš: tas veicina ļoti blīvas garozas veidošanos uz pīrāga.
Mīcot rauga mīklu, visiem produktiem jābūt siltiem vai istabas temperatūrā, produkti no ledusskapja palēnina mīklas celšanos.
Mīcot mīklu, rokām jābūt sausām.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Man piezvanīja no valsts pārvaldes un vārds pa vārdam man ”noskaitīja” 4000 eiro: kā tas beidzās
- “Šis bija grūts periods…”: aktrise Rēzija Kalniņa atklāj pēdējā gada laikā notikušo
- Sinoptiķi atklāj, vai novembra mēnesis atnesīs pirmo sniegputeni: ”Katrā ziņā, viegli nebūs…”
- Kādā Preiļu veikalā redzēju kā darbinieks no banānu kastēm ņem ārā mazus maisiņus: atklāju kas tie bija
- No 1. janvāra stāsies spēkā ātruma ierobežojums gājējiem – skaidrojam kurā valstī
- Stipras lietusgāzes un spiediena svārstības: ļaudis brīdina par laikapstākļu izmaiņām – kad snigs?










