Lieliski padomi. Ar tiem jums vienmēr būs lieliski konditorejas izstrādājumi!
Mīklai vienmēr pievienojiet atšķaidītu kartupeļu cieti – maizītes un pīrāgi būs sulīgi un mīksti pat nākamajā dienā.
Gardu pīrāgu galvenais nosacījums ir sulīga, labi uzrūguša mīkla: mīklai paredzētie milti ir jāizsijā: tā tiek noņemti piemaisījumi un bagātināta ar gaisa skābekli.
Jebkurai mīklai (izņemot pelmeņu, kārtainās mīklas, krēma, smilšu), t. i., mīklai pīrāgiem, pankūkām, maizei, plātsmaizei – uz puslitru šķidruma vienmēr pievienojiet apmēram ēdamkaroti mannā.
Papildus pienam mīklai pievieno pusi glāzes ūdens.
Telpā, kurā tiek gatavota mīkla, nedrīkst būt caurvējš: tas veicina ļoti blīvas garozas veidošanos uz pīrāga.
Mīcot rauga mīklu, visiem produktiem jābūt siltiem vai istabas temperatūrā, produkti no ledusskapja palēnina mīklas celšanos.
Mīcot mīklu, rokām jābūt sausām.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- “Mēs ar Valdi nolēmām tev neko nedāvināt. Mūsu dēls jau tā apber tevi ar dāvanām”, teica vīramāte manā dzimšanas dienā
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- “Cik ļoti laiki ir mainījušies” teica mana vīramāte, kad es sacēlu vētru par Omnivas kurjeru, kas kavējas; “Agrāk tādu pat nebija”
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Veterinārārsti brīdina: populārajā raidījumā “Ķepa uz sirds” izskanējusi informācija, kas nav patiesa
- “Tu man iedevi ķīniešu nieciņu, kas pēc gada salūzīs” vīramāte nebija priecīga par dāvanu











