Es ņemu 3 kartupeļus un miltus. Gaisīgu un smaržīgu maizīšu recepte: visi kaimiņi lūgs recepti

Par maizes un pīrāgu cepšanu cilvēki zina jau diezgan sen, kopš seniem laikiem. Maize ir viens no visvairāk pārdotajiem produktiem pasaulē. Tajā pašā laikā ir diezgan grūti saprast, kurš bija maizes cepšanas izgudrotājs.

Fakts ir tāds, ka pīrāgus cepa Romā, Grieķijā un Ēģiptē. Senākās cepšanas receptes tika atrastas ēģiptiešiem. Iespējams, ka viņi ar pīrāgu cepšanu nodarbojās vairāk nekā citas tautas.

Mūsdienu pasauli tagad nav iespējams iedomāties bez cepšanas. Pīrāgus un maizītes var atrast jebkurā veikalā.

Taču pašu ceptas maizītes joprojām ir daudz garšīgākas par pirktajām. Pagatavosim mājās bulciņas ar kartupeļiem.

Kartupeļu bulciņu sastāvdaļas:

65 g ūdens

4 g sausais raugs

20 g cukurs

4 g sāls

70 ml piens

200 g milti

30 g sviests

Pildījuma sastāvdaļas:

2 kartupeļi

1 ēdamkarote majonēze

1 ēdamkarote sviests

1 ēdamkarote cukurs

Šķipsniņa sāls

Siers

Šķiņķis

Kartupeļu bulciņu pagatavošana:

Bļodā ar siltu ūdeni ielej raugu, samaisa un pievieno sāli un cukuru.

Sastāvdaļas vēlreiz samaisa, pievieno pienu un vēlreiz samaisa.

Rauga maisījumā iesijā miltus un mīca mīklu. Mīklai pievienojiet sviestu un turpiniet mīcīt mīklu. Pārklājiet mīklu ar pārtikas plēvi un atstājiet pusstundu siltumā.

Tad mīklu vēlreiz mīca ar rokām, pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz stundu. Šajā laikā pagatavosim pildījumu – nomizosim kartupeļus.

Kartupeļus vāra, līdz tie kļūst mīksti, sajauc ar mīkstu sviestu un saberž. Kartupeļu maisījumam pievienojam majonēzi, cukuru, sāli un sāli, melnos piparus pēc garšas.

Sagatavojam sieru un šķiņķi.

Galdu pārkaisa ar miltiem un izlīdzina mīklu. Izveidojam bumbu, ko pēc tam ar rullīti izvelkam plānā taisnstūrveida kārtiņā. Kartupeļu pildījumu uzklājam uz mīklas un vienmērīgā kārtā izklājam.

Vienā kartupeļu kārtas pusē uzliekam plānas siera plāksnītes. Pa virsu liekam šķiņķa plāksnītes.

Sarullējiet mīklas loksni rullītī ar pildījumu iekšpusē un saspiediet malas. Rullīti sagriež nelielos 3-4 cm biezos gabaliņos.

Mazos ruļļus liek uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

Rullīšus viegli piespiež, lai tie kļūtu nedaudz līdzeni. Rullīšus pārklāj ar plēvi un atstāj 30-40 minūtes atpūsties siltumā.

Katru rullīti apsmērē ar sakultas olas dzeltenumu, virsmu var pārklāt ar majonēzi.

Cep cepeškrāsnī 80 grādu temperatūrā 15-20 minūtes.

Gardās bulciņas pēc cepšanas būs gaisīgas un aromātiskas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment