10 garšvielas, kas pozitīvi ietekmē mūsu raksturu

Pārsteidzoši zinātnieku atklājumi, kas apliecina, ka garšvielas ne tikai uzlabo ēdiena garšu, bet arī smalki ietekmē mūsu raksturu!

Mūsdienu kulinārija ir slavena ar milzīgo dažādu garšvielu izvēli. Lai padarītu ēdiena garšu izsmalcinātāku un smaržīgāku, izceltu tā garšas īpašības, var izmantot to vai citu garšvielu. Šodien iegādāties eksotiskas vai specifiskas garšvielas nav grūti. Veikalu plauktos ir plašs visdažādāko garšvielu klāsts, un kulinārijas grāmatās pastāvīgi tiek ieteikts ēdienam pievienot kādu garšvielu.

Un patiešām, jebkurš ēdiens, pievienojot garšvielas, ievērojami mainās, iegūstot neparastu un izsmalcinātu garšu. Daudzi pavāri jau ir novērtējuši garšvielu iedarbību uz garšas kārpiņām, bet tikai retais zina, ka garšvielas var ietekmēt cilvēka raksturu un stāvokli.

Neticami, ka garšvielas patiešām var mainīt cilvēka garastāvokli, uzvedību vai raksturu. Šo intriģējošo atklājumu jau pirms vairākiem gadu desmitiem izdarīja zinātnieki, un pastāvīga garšvielu cienītāju novērošana ir tikai apstiprinājusi viņu secinājumus. Tie, kuri apzinās, kā konkrētas garšvielas var ietekmēt raksturu, bieži izmanto tās ne tikai ēdiena garšas uzlabošanai, bet arī kā smalku līdzekli, kas ietekmē cilvēka raksturu.

Garšvielu lietošana ir visgaršīgākais veids, kā mainīt rakstura īpašības.

Anīss palīdz nomierināties, savākt domas, noskaņot sevi pareizā lēmuma pieņemšanai. Ja esat apjucis un jūtaties nesavākts, šī garšviela palīdzēs jums atgūties.

Baziliks pozitīvi iedarbojas uz tiem, kam ir zems pašvērtējums, tas palīdz tikt galā ar kompleksiem un ceļ cilvēka pašapziņu. Tie, kuri regulāri lieto baziliku, nejūt satraukumu par savu izskatu.

Ingveram piemīt vairākas pozitīvas spējas ietekmēt organismu. Tas spēj uzlabot atmiņu, padara cilvēku uzmanīgāku, piešķir spēku, dzīvesprieku un aktivitāti. To ir lietderīgi lietot, ja esat noguris no stresa vai depresijas. Ja jums ir jāveic ilgstoša garīga darbība, tēja ar ingveru jums būs lielisks palīgs. Ingvers palīdz arī attīstīt tādas īpašības kā apņēmība un drosme.

Izops uzlabo cilvēka komunikācijas spējas, palīdz atrast kopsaucēju ar apkārtējiem, attīsta šarmu un attīra enerģētisko apvalku.

Krustnagliņas ir lielisks līdzeklis tiem, kuri bieži ir histērijas stāvoklī. Šī garšviela palīdz noteikt pareizās prioritātes dzīvē. Norāda cilvēkam, kā rīkoties, lai sevi pilnveidotu. Tie, kas ēd krustnagliņas, ir vairāk pasargāti no ļaunuma un citu cilvēku skaudības. Krustnagliņas stiprina imūnsistēmu, kā arī saīsina rehabilitācijas periodu pēc traumas vai slimības.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment