Saglabājiet kājas sausas: 4 veidi, kā padarīt apavus ūdensnecaurlaidīgus

Rudens ir pašā plaukumā, un tas nozīmē, ka ir lietus sezona un līdz ar to arī peļķu sezona. Par laimi, jums nav jāmeklē ūdensnecaurlaidīgi zābaki, jo jūs varat padarīt ūdensnecaurlaidīgus arī savus esošos apavus.

Gumijas zābaki nebūs lieki tavā garderobē: vienā mirklī vari tos uzvilkt un atkal justies kā bērns, lēkājot peļķēs un par neko neuztraucoties….. Bet jūs nevarat tos valkāt, piemēram, darbā. Tad talkā nāk jūsu ierastie apavi, vēlams starpsezonas apavi. Ja tādu nav, nekas traks – jebkurš var izgatavot ūdensnecaurlaidīgus apavus, kas lielākoties ir izgatavoti no ādas, nubuka, zamšādas, audekla, vinila, sieta un mākslīgās ādas.

Tikai jāņem vērā, ka ne visi turpmāk uzskaitītie triki universāli. Taču mēs dalīsimies ar visiem iespējamiem veidiem, kā padarīt apavus, kas izgatavoti no dažādiem materiāliem, ūdensnecaurlaidīgus.

Apavu sagatavošana

Pirms ķerties pie atbildīgākā procesa, apavi ir jāsagatavo visiem turpmākajiem darbiem.

Notīriet apavus. Uz tiem nedrīkst būt ne mazākā putekļu plankumiņa. Pretējā gadījumā materiāls neuzņems līdzekli. Un neaizmirstiet par zoli!

Pārliecinieties, ka apavi ir pilnīgi sausi.

Veiciet līdzekļu izlases pārbaudi uz nepamanāmas apavu vietas. Uzklājiet impregnēšanas līdzekli uz materiāla, pagaidiet 5 minūtes un apskatiet rezultātu: ja nav reakcijas, tad varat apstrādāt zābakus pilnībā.

Kā apstrādāt apavus, lai tie nekļūtu slapji

Ūdensnecaurlaidīgs aerosols

Iespējams, visvienkāršākais un efektīvākais veids, kā parastus apavus pārvērst par ūdensnecaurlaidīgiem, ir iegādāties speciālu impregnēšanas līdzekli, kas uz zābakiem veido aizsargslāni, novēršot mitruma uzsūkšanos.

Lasi vēl: Kāpēc uz netīrās veļas uzliet rūgušpienu

Starp citu, šīs metodes priekšrocība ir tās daudzpusība: ar aerosolu var apstrādāt jebkura veida materiālu, galvenais, lai apavi pirms procedūras būtu tīri un sausi. Izsmidziniet līdzekli uz apaviem no vismaz 20 centimetru attāluma – tas palīdzēs to vienmērīgāk sadalīt.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment