Ceļmallapu sīrups: pagatavošanas recepte, ieguvumi un lietojums

Gandrīz visi zina par ceļmallapu ārstnieciskajām īpašībām. Kad mēs sasitām ceļgalus vai elkoņus, mēs uz iekaisušās vietas uzlikām ceļmallapas un ticējām, ka brūce ātrāk sadzīs.

Tieši tā arī notika, sāpes samazinājās, un infekcija tika novērsta.

Ceļmallapa ir slavena ne tikai ar savām antiseptiskajām spējām, tās sīrups atbrīvo no klepus, ārstē bronhītu un citas elpošanas sistēmas slimības.

Ceļmallapu priekšrocības

Pateicoties tam, ka šis augs ir dabisks antiseptisks un pretiekaisuma līdzeklis, to izmanto daudzu slimību, tostarp elpošanas orgānu, ārstēšanā. Klepus ir viens no pirmajiem saaukstēšanās simptomiem, taču tas var rasties arī alerģijas vai stipra stresa rezultātā.

Šo simptomu sauc arī par organisma aizsargreakciju pret kairinātājiem elpceļos. Neatkarīgi no klepus cēloņiem, bez atbilstošas ārstēšanas ir ļoti grūti atbrīvoties no šīs kaites, jo nolaidīgos gadījumos viegls klepus var beigties ar komplikācijām.

Lai novērstu mitru vai sausu klepu, ceļmallapu sīrups ir lieliska dabīga alternatīva dārgajām zālēm. Tas ir pilnīgi drošs bērniem un pieaugušajiem, jo to labi uztver jebkurš organisms.

Ceļmallapu sīrups

Ziemā, kad saaukstēšanās un vīrusu sezona ir pilnā sparā, ir ārkārtīgi svarīgi savlaicīgi nodrošināties ar zālēm. Lieliskas ārstnieciskās īpašības piemīt ceļmallapām, no kurām var patstāvīgi pagatavot garšīgu un ļoti noderīgu sīrupu. Dabīgā šķidruma priekšrocības salīdzinājumā ar aptiekas zālēm ir acīmredzamas, mājās gatavotais ceļmallapu sīrups satur pilnu kompleksu noderīgu sastāvdaļu.

Sīrupa sastāvā ir dabiskas vielas, kas iznīcina patogēno baktēriju augšanu un vairošanos – fitoncīdi; imunitāti aizsargājošās īpašības paaugstinoši polisaharīdi, kas stabilizē arī interferona līmeni; dezinficējoši tanīni, kas palielina organisma izturību pret ārējiem faktoriem; karotīns, kas veicina audu reģenerāciju. Tas arī stimulē imunitāti. Līdzās noderīgiem mikroelementiem, ceļmallapas satur arī vitamīnus, kas pilnībā saglabājas arī sīrupā.

Recepte sīrupa pagatavošanai

Šajā instrukcijā viss ir ārkārtīgi vienkārši, savukārt iegūtās zāles pēc efektivitātes ne ar ko neatpaliks no dārgajām aptiekas zālēm. Ja plānojat jau iepriekš sagādāt sīrupa krājumus nākamajai ziemai, tad, sākot no maija līdz pat rudenim, vāciet svaigas ceļmallapu lapas. Ceļmallapas labāk vākt kaut kur ārpus rūpnieciskās zonas, lai tā lapās nebūtu kancerogēnu vielu.

Ceļmallapas smalki sagriež ar nazi. Nebūs kļūda, ja tās sasmalcināsiet gaļas mašīnā.

Sagatavojiet trīs litru burku, kuras apakšā ieberiet 2 glāzes cukura.

Virspusē uzliek slāni sasmalcinātu lapu tā, lai šis slānis būtu apmēram 3,5 cm biezs,

Tad atkal ieber cukuru, apmēram 1,5 glāzes.

Turpina pārmaiņus mainīt sastāvdaļas, līdz burka ir pilnībā piepildīta. Pēdējam jābūt cukura slānim.

Trauku nosedz ar vāku un atstāj vēsā vietā. Periodiski jāuzrauga burkas saturs, jo pēc noteikta laika sāks veidoties sīrups.

Kad rūgšanas process ir sācies un jūs pamanāt, ka burkas augšējā daļā uzkrājas sīrups, uzmanīgi pārlejiet to citā traukā.

Ārstnieciskais ekstrakts izdalīsies vairākus mēnešus, tas ir jānolej un jāglabā ledusskapī. Rezultāts ir brīnišķīgs līdzeklis, kura pamatā ir ceļmallapu ekstrakts, kas paredzēts klepus un citu slimību ārstēšanai.

Par sīrupa lietošanas veidiem lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment