Kā nevainojami notīrīt logus, neatstājot svītras

Pat visskaistākā un vislabāk uzturētā dzīvokļa iespaidu var sabojāt netīri logi, un tradicionāli pirms ziemas atnākšanas ir pienācis laiks tos nomazgāt.

Mūsu rakstā mēs jums pastāstīsim par vairākiem padomiem un trikiem, kā uzturēt logus nevainojami tīrus.

Pamati

Lietus un putekļi, pirkstu nospiedumi, kukaiņu pēdas, kondensāts, smidzinātāja izmantošana istabas augu laistīšanas laikā – tas viss padara logus netīrus. Parasti logus tīra divas reizes gadā (pavasarī-vasarā un rudenī), bet pirmo stāvu iedzīvotājiem dažkārt tas jādara biežāk.

Optimālā gadījumā logi jāmazgā bezvēja, sausā un siltā (ne karstā) laikā. Kad ārā ir mīnus, nav jēgas mazgāt logus, turklāt stiprs vējš un spoža saule pārāk ātri izžāvē ūdeni uz logiem, kā rezultātā veidojas jaunas svītras.

Vispārējā darbību secība ir šāda: sagatavojiet mazgāšanas līdzekļus un nepieciešamos instrumentus, noņemiet visus priekšmetus no palodzes virsmas, noņemiet aizkarus. Pēc tam no iekšpuses un ārpuses nomazgājiet loga rāmi, tad nomazgājiet stiklu no ārpuses, tad no iekšpuses, atlikušo mitrumu, ja nepieciešams, noslaukiet sausā avīzē vai lupatās.

Lasi vēl: 5 lietas, ko noteikti nevajadzētu noskalot izlietnē

Lai netīrumi netiktu izsmērēti uz tīrās stikla virsmas, mazgāšanas laikā jāvirzās no augšas uz leju. Vispirms ar lupatu un tīrīšanas līdzekli jānovāc putekļi, pēc tam ar skrāpi jānoskrāpē nosusināti netīrumi. Nav ieteicams izmantot cietas birstes un sūkļus, lai nesabojātu stiklu.

Speciālie un “tautas” līdzekļi logu tīrīšanai

Komerciāli pieejamo aerosolu logiem sastāvā visbiežāk ir spirts, tas ir drošs, kvalitatīvi tiek galā ar svītrām un ātri notīra. Parasti šos produktus izmanto tīrīšanai iekštelpās. Logu ārpusei parasti nepieciešama rūpīgāka tīrīšana, tāpēc tai labāk izmantot profesionālus sastāvus vai ziepju šķīdumus.

Vislabāk ir atteikties no idejas izmantot veļas pulveri, trauku mazgāšanas līdzekli vai šampūnu. Tas viss veido lielu daudzumu putu, un būs problemātiski tās nomazgāt līdz galam. Tāpat arī ar līdzekļiem, kas satur abrazīvas daļiņas: tās var saskrāpēt stiklu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment