Zinātnieki apgalvo, ka grupas “Queen” hits “We Will Rock You” varētu palīdzēt ārstēt nāvīgo diabētu

Šveices pētnieki norāda, ka jaunā tehnoloģija varētu palīdzēt paaugstināt insulīna līmeni pacientiem.

Grupas “Queen” leģendārā dziesma “We Will Rock You” ir paaugstinājusi sirdsdarbības ātrumu stadionos visā pasaulē, taču tagad to var izmantot diabēta ārstēšanai, liecina pētījums.

Šveices pētnieki atklāja, ka hits palīdzēja inženierijas šūnām atbrīvot cukura līmeni asinīs kontrolējošo hormonu insulīnu.

 

Šūnas izdalīja gandrīz 70 procentus sava insulīna pelēm piecu minūšu laikā pēc dziesmas atskaņošanas.

Būtībā tas bija gandrīz tik daudz, cik daudz izdala veselas aizkuņģa dziedzera šūnas, un tagad eksperti plāno izmēģinājumus ar cilvēkiem.

Lasi vēl: Es līdz mirdzumam izmazgāju visu virtuvi, vannas istabu un pat veļu ar vienu un to pašu līdzekli. Kā atrisināt ikdienas problēmas, izmantojot tikai 1 līdzekli

Profesors Martins Fūzenegers no Cīrihes Medicīnas centra teica: “Mūsu implantētās šūnas izdala insulīnu tikai tad, kad skaņas avots ar pareizo skaņu tiek atskaņots tieši uz ādas virs implanta.”

Tiek uzskatīts, ka vairāk nekā pieci miljoni britu dzīvo ar diabētu, un pēdējo 15 gadu laikā gadījumu skaits ir dubultojies.

​Nacionālais veselības dienests katru gadu slimībai tērē vismaz 10 miljardus mārciņu — aptuveni 10 procentus no visa budžeta.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment