Oktobra beigās ielieciet šo lietu dobē ar ziemas ķiplokiem un iegūstiet milzīgu ražu: jūs pat nenojaušat, kas tas ir…

Stādot ziemas ķiplokus, jādomā, ar ko augs barot. Tas ir īpaši svarīgi sakņu sistēmai, kurai nepieciešams magnijs, kālijs un fosfors.

Visas šīs labvēlīgās vielas satur ķirbju miza. Turklāt ziemas ķiplokus bieži stāda rudens lietavu laikā, pēc tam augsne ļoti sablīvē, kas neļauj attīstīties sakņu sistēmai.

Ķirbja miza papildus novērš augsnes sablīvēšanos, jo pievelk sliekas, kuras pēc stādīšanas irdinās dobi. Visbeidzot, ķirbja mizas satur īpašu vielu – kukurbitacīns. Tas palīdz palielināt izturību pret slimībām.

Vispirms jums ir jāpiešķir vieta topošajai dobei. Speciālisti iesaka to veidot paceltu – 20-25 cm augstumā. Tad jāsagatavo substrāts: ķirbja mizas izklāj uz zāles vai zāģu skaidu kārtiņas un pēc tam visam kārtīgi pārbrauc pāri zāles pļāvēju (jo smalkāks malums, jo labāk).

Lasi vēl: Zinātnieki apgalvo, ka grupas “Queen” hits “We Will Rock You” varētu palīdzēt ārstēt nāvīgo diabētu

Tagad ir pienācis laiks dārza dobē izveidot rievas ķiploku stādīšanai (vismaz 10 cm dziļas, lai augs nesasaltu). Izklājiet ķirbju maisījumu vienmērīgā kārtā visā garumā. Ja saņemat tikai nedaudz, lieciet to tikai ķiploku stādīšanas vietās.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment