Tradicionālā brokastu sastāvdaļa ir kraukšķīgi grauzdiņi un kūstošs sviests. Taču šādu ēdienu var pagatavot tikai tad, ja sviesta gabaliņš ir laicīgi izņemts no ledusskapja.
Vai sviests jāuzglabā ledusskapī?
Uz šo jautājumu nav viennozīmīgas atbildes. No svaiga nepasterizēta krējuma vai piena pagatavots paštaisīts sviests parasti jāuzglabā ledusskapī. Istabas temperatūrā tas ātri bojājas, jo uz tā virsmas ātrāk attīstās baktērijas.
Lasi vēl: Ziemas tomātu stādīšana atklātā zemē: šī ir metode bez stādiem, kuru jūs noteikti neesat izmēģinājuši
Sviests, ko pārdod veikalos, tiek ražots tikai no pasterizēta piena. Tas nozīmē, ka tas ir nedaudz izturīgs pret baktēriju attīstību. Tāpēc tas nav jāuzglabā ledusskapī.
Kā skaidro uztura speciāliste un pārtikas drošības eksperte Brī Bella, sviests bez ledusskapja nesabojājas tik ātri kā citi piena produkti, jo tajā ir maz olbaltumvielu un ogļhidrātu. Tie ir barības avots baktērijām un pelējuma sēnītēm.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Kuras puķes var droši stādīt dārzā jau janvārī, ja ziema ir silta
- Pieņēmām pie sevis noklīdušu kucēnu, bet par vēlu sapratām, ka tas it nemaz nav suns
- Iepazinos ar 11 gadus jaunāku vīrieti no Jelgavas, bet drīz vien sapratu, ka viņa nodomi izrādījās pavisam citādi – stāstu, kā rīkojos
- Kad vēlos garšīgas kotletes, bet man ir slinkums stāvēt pie plīts, es tās pagatavoju ar šo metodi
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja
- Dēla ģimenei Bauskā es biju vajadzīga tikai, lai gatavotu un auklētu, līdz viņi mani pamanīja lidostā ar vienvirziena biļeti










