Vecmāmiņas noslēpumi: Šie 5 augi ir Hortenziju iznīcinātāji un to nevajadzētu stādīt to tuvumā

Hortenzijas ir vieni no skaistākajiem dārza augiem. Taču tām ir nepieciešama īpaša attieksme, un tās necieš dažu sugu kaimiņattiecības.

Eksperti ir nosaukuši piecus augus, kurus nevajadzētu stādīt blakus hortenzijām, jo tie var traucēt tām augt un pat nogalināt tās.

Iesākumā gan apraksts par pašām hortenzijām. Hortenzijas ir skaisti ziedoši augi, kas ir iecienīti gan dārzkopībā, gan puķu dizainā. Šie krūmi vai mazas koki ir pazīstami ar savu izteiksmīgo un bagātīgo ziedkopu daudzveidību, kas var būt gan balti, rozā, sarkanīgi rozā, zilganvioleti, līdz pat patīkamai zilganpelēkai krāsai.

Viņu spilgtie ziedi piesaista uzmanību un padara hortenzijas par populāru izvēli gan dārza dekorēšanai, gan puķu aranžēšanai vāzēs.

Hortenzijas ir pazīstamas arī ar savu izturību un spēju pieaugt dažādos klimatiskos apstākļos, taču lielākā daļa šo augu priekšroka ir mitruma bagātajiem un labi drenētiem augsnes apstākļiem. Viņi labi aug gan saulainos, gan pusēnā ēnainos apgabalos, taču saules gaismas pārpalikums var samazināt ziedošanas intensitāti.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Hortenzijas ir vienkārši audzēt un uzturēt, un tās bieži tiek izmantotas gan kā skaista dekoratīva vieta dārzā, gan kā skaists akcents ziedu dobēs vai konteineros. Lai saglabātu augu veselību un optimālu ziedošanu, ir svarīgi regulāri laist un mēslot augsni, kā arī veikt pavasarī vai rudenī nepieciešamos apgriezienus.

Salāti “Vīra kaprīze” iekaro vīriešu sirdis: Sātīgs, garšīgs ēdiens, kas pagatavots no minimālām sastāvdaļām – nekas nav jāgatavo

Lasi arī: Ko par jūsu personību liecina tas, kā tu saspied dūri? Tas ir psiholoģisks tests, kas atklās jūsu īpašības

Hortenzijas ir arī simbolisks nozīme dažādās kultūrās. Piemēram, Japānā hortenzijas ir saistītas ar mīlestību, sentimentālumu un emocionālu spēku, bet Rietumu kultūrās tās bieži simbolizē pateicību, apbrīnu un izsmalcinātību. Kopumā hortenzijas ir daudzpusīgi un valdzinoši augi, kas piešķir krāšņumu un burvību jebkuram dārzam vai puķu kompozīcijai.

Un tagad pieci augi, kurus nevajadzētu stādīt blakām hortenzijām!

Acālijas

Acālijas un hortenzijas nav labi kompanjoni. Acālijām labāk patīk skāba augsne, bet hortenzijām labi padodas augsne ar pH no nedaudz skābas līdz nedaudz sārmainai. Ja mēģināsiet pielāgot augsnes pH, lai tas būtu piemērots vienam augam, varat kaitēt otram.

Valrieksti

Valrieksti ražo vielu juglonu, kas ir toksiska daudziem augiem, tostarp hortenzijām. Juglons nokļūst augsnē un var apturēt hortenziju augšanu vai pat nogalināt tās. Turklāt valrieksti rada blīvu ēnu, kas kavē hortenziju fotosintēzi.

Lasi vēl: Aplaistiet šos 3 augus ar rauga uzlējumu: apbrīnojamus rezultātus jūs redzēsiet jau nākošajā dienā

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment