Aplaistiet šos 3 augus ar rauga uzlējumu: apbrīnojamus rezultātus jūs redzēsiet jau nākošajā dienā

Foto – Pexels

Vai zinājāt, ka tik vienkārša lieta kā maizes raugs var dot apbrīnojamus rezultātus jūsu dārzeņu un puķu dārzā? Uzziniet šī dabīgā mēslojuma lietošanas noslēpumus un noskaidrojiet, kuriem trim augiem šī vienkāršā procedūra dos vislielāko labumu.

Maizes raugs ir ne tikai neatņemama ēdiena gatavošanas sastāvdaļa, bet arī lielisks līdzeklis katra dārznieka rokās. Izmantojot tā dabiskās īpašības, mēs varam viegli pagatavot efektīvus un drošus preparātus, kas palīdz augiem no saknēm līdz pat galotnei. Rauga lietošana ir ļoti vienkārša, un efekts, ko tas sniedz dārzeņu dārzam un mazdārziņam, var pārsteigt pat daudzus pieredzējušus dārzkopjus.

Aplūkosim, kā raugu var izmantot kā mēslojumu, lai uzlabotu trīs populāru augu sugu veselību un izskatu.

1. Rauga mēslojuma priekšrocības tomātiem

Foto – Pexels

Tomāti ir ne tikai garšīgi, bet arī prasīgi, īpaši attiecībā uz mēslojumu. Tieši šajā gadījumā nenovērtējams palīgs var būt maizes raugs. Rauga mēslojums, ko var viegli pagatavot pats, regulāri to lietojot, nodrošina augus ar daudzām augšanai un augļu veidošanai nepieciešamajām barības vielām. Izmantojot rauga šķīdumu, jūs barosiet augu un arī pasargāsiet to no dažādām kaitēm, piemēram, no miltrasas un pelēkā pelējuma.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

2. Rauga mēslojuma priekšrocības zemenēm

Foto – Pexels

Zemenes ir vēl viena augu grupa, kas ļoti labi reaģē uz rauga mēslojumu. Rauga aerosols, kas pagatavots ar šķidrajām ziepēm, palīdzēs cīnīties ar kaitēm un stimulēs šo zemeņu augšanu. Regulāra rauga aerosola lietošana var uzlabot zemeņu kvalitāti un lielumu, nodrošinot bagātīgāku ražu katru gadu.

3. Rauga mēslojuma priekšrocības rozēm

Foto – Pexels

Neraugoties uz rožu skaistumu, tām bieži uzbrūk kaitēkļi un dažādas citas ķibeles. Šajā gadījumā noderīgs ir raugs. Rauga mēslojums palīdz augiem cīnīties pret plankumainību un citām sēnīšu kaitēm, kā arī veicina augšanu un bagātīgu ziedēšanu. Šāda dabīga preparāta lietošana var būtiski uzlabot augu vitalitāti un to krāsojuma intensitāti.

Kā pagatavot rauga mēslojumu augu barošanai?

Rauga mēslojumu var pagatavot divējādi: no neraudzēta un raudzēta rauga. Izvēle starp nefermentētu un fermentētu rauga mēslojumu galvenokārt ir atkarīga no augu un augsnes vajadzībām.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment