Gaļas biznesa vadītājs Džordans Henlijs sniedza svarīgus padomus par proteīna ēdiena gatavošanu. Pēc viņa teiktā, vispirms ir jānosaka, kādu gaļas izcirtni pērkat.
“Pievērsiet uzmanību tādiem izcirtņiem kā galva, apakšstilbs, krūšu daļa un īsās ribas, kas var kļūt neticami maigas, ja tiek pareizi pagatavotas,” norāda Henlijs.
Viens no veselīgākajiem produkta pagatavošanas veidiem ir marinēšana. Tas ne tikai palīdz mīkstināt gaļu, bet arī piešķir tai garšu.
Lasi vēl: Novembrī mēslojiet ķiršus un plūmes: vasarā to zari būs pilni ar ražu
“Izmantojiet skābas sastāvdaļas, piemēram, etiķi, citronu sulu vai jogurtu, kopā ar garšaugiem, garšvielām un eļļu, lai izveidotu aromātisku marinādi. Ļaujiet gaļai marinēties ledusskapī dažas stundas vai visu nakti,” norādīja eksperts.
Lētākai, cietākai gaļai Henlijs iesaka pieturēties pie zemas temperatūras un neko nesasteigt.
“Lētākās daļās bieži vien ir vairāk saistaudu, kas var būt cieti. Lēna gatavošanas metode, piemēram, sautēšana vai daudzfunkcionāla gatavošana, var sašķelt šos audus, padarot gaļu maigu un aromātisku. Galvenais ir gatavot lēni, zemākā temperatūrā un ilgāku laiku,” skaidroja miesnieks.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- 9 lietas, ko daudzi aizmirst izdarīt pirms pirmajām salnām — pārbaudiet, vai neko neesat palaiduši garām
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Par ieradumu, kas joprojām raksturīgs daudzām Latvijas mājsaimniecībām – var draudēt sods līdz 1000 eiro
- ”Vajadzētu Latvijā likumu, ka kapos nedrīkst stādīt šos krūmus un puķes”: cilvēki kapos dara dīvainas lietas
- Šīm četrām zodiaka zīmēm 11. novembris nesīs īpaši veiksmīgu dienu









