Pelmeņu cienītāji, šī diena ir jums īpaša! Pastāstīšu, kā pagatavot īpaši gardus ceptus pelmeņus.
Gaļas pildījuma mīklas gardēži mēdz dalīties divās grupās: vieni uzskata, ka pelmeņi ir garšīgāki, ja tos vispirms nedaudz novāra, savukārt citi apgalvo, ka cepti saldēti pelmeņi, bez iepriekšējas vārīšanas, ir daudz labāki. Es izmēģināšu abas metodes un dalīšos ar saviem iespaidiem.
Vārītu ceptu pelmeņu gatavošana:
Katliņā ielej ūdeni, uzliek uz uguns, pievieno lauru lapu un pusi sīpola. Tiklīdz ūdens uzvārās, pievieno sāli un iemet 30 pelmeņus. Vāra, līdz pelmeņi uzpeld augšā.
Knapi sakarsētā pannā, pievienojot augu eļļu, liek vārītus pelmeņus. Cep uz lielas uguns, ik pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, periodiski pievienojiet pannā augu eļļu, lai pelmeņi brūninās un nepiedeg.
Sievietes Latvijā joprojām turpina nēsāt šīs lietas, kas ārzemēs jau sen izmestas
VIDEO:
Tiklīdz pelmeņi sāk brūnēt, uz pannas pievieno smalki sagrieztu ceturtdaļu sīpola. Gandrīz gatavajiem pelmeņiem pievieno smalki sagrieztu ķiploka daiviņu, vienu tējkaroti sviesta, visu samaisa. Noslēdz uguni, piparus pēc garšas un pārkaisa ar smalki sagrieztiem pētersīļiem. Pasniedziet pelmeņus ar skābo krējumu.
Tomēr labākā recepte ir tieši saldēto pelmeņu pagatavošanas ziņā! Un tur ir vairāki triki kas jāievēro!
Šķir otru lapu, lai uzzinātu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs
- Sinoptiķi nāk klajā ar jaunākajām prognozēm: no 12. decembra Latvijā laika apstākļi mainīsies
- Santa iestrēga deviņstāvu mājas liftā ar izskatīgu puisi; tajā dienā ilgi nēsātā maska nokrita un viņa atrada savu dvēseles radinieku
- Dzīvojām laimīgi ar Pāvelu divistabu dzīvoklī viss mainījās, kad naktī pie durvīm piezvanīja un tur viņa māte ar koferiem
- Lai gan daudzi autovadītāji Latvijā joprojām brauc ar šādu ”tūningu”, par to uz ceļa var ne tikai anulēt TA, bet arī piemērot sodu
- Liene vienmēr kautrējās pat to, ka viņas māsa strādā par kasieri vietējā Topā; apzināti noklusēju informāciju gadiem










