Hurmas miziņā un sēklās ir daudz tanīnu, kas padara to pikantu. Augļiem nogatavojoties, tanīni sadalās vienkāršākos savienojumos, padarot augļus saldākus un mazāk rūgtus.
Ja hurmu novāc pārāk agri vai ja tā ir bijusi pakļauta aukstām temperatūrām, tanīni var pilnībā nesadalīties, un tas var izraisīt rūgtumu.
Pastāstīsim par to, kā atbrīvoties no šīs nepatīkamās augļu garšas.
Ļaujiet hurmai nogatavoties dabiski
Visvienkāršākais veids, kā atbrīvoties no hurmas rūgtuma, ir nogaidīt, kamēr tā nogatavojas dabiski. Šī metode ir vislabākā, ja jums ir pietiekami daudz laika un pacietības. Vienkārši atstājiet hurmu istabas temperatūrā un gaidiet, līdz tā mīkstinās un nogatavojas.
Lasi vēl: Kā lietot ēteriskās eļļas mājās: pieredzējušas saimnieces atklāja 3 trikus
Mākslīga nogatavošanās paātrināšana
Ielieciet hurmu papīra maisiņā kopā ar nogatavojušos ābolu vai banānu. Šie augļi izdalīs etilēna gāzi, kas palīdz augļiem nogatavoties. Lai paātrinātu šo procesu, maisiņam pievienojiet daļu alkohola, piemēram, degvīnu. Maisiņu aiztaisa un atstāj istabas temperatūrā uz dažām dienām, līdz hurma ir mīksta un nogatavojusies.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Deserts “Mākonis” – brīnišķīgas biskvīta kūkas recepte ar gaisīgu krēmuby Anete Vītola
- No neparastas dabas kameras Tukuma novadā tiek publicēti unikāli kadri: beidzot viņi ir atgriezušies mājās (video)by Laura Blūma
- Nolēmu apciemot 90 gadus veco kaimiņieni Rēzeknē, lai apsveiktu dzimšanas dienā, bet, ieejot mājā, biju pārsteigtaby Rinalds Bergmanis