Kāpēc veļas mašīnas durtiņām vienmēr jābūt pavērtām, skaidro sadzīves tehnikas eksperts

Labdien, cienījamais lasītāj! Šodien gribu tev atklāt vienkāršus noteikumus, kuru ievērošana nodrošinās, ka tava veļas mašīna kalpos ilgi un efektīvi.

Veļas mašīnās bieži veidojas pelējums, īpaši gumijas blīvējuma zonā. Lai novērstu tā parādīšanos, pēc katras mazgāšanas reizes ir svarīgi atstāt veļas mašīnas durtiņas nedaudz pavērtas, lai ierīci izvēdinātu un izžāvētu – tas neļaus pelējumam vairoties.

Turklāt jāpievērš uzmanība mazgāšanas līdzekļu atlikumiem un gružiem, kas uzkrājas starp gumijas blīvēm, kas var izraisīt baktēriju parādīšanos.

Lai likvidētu baktērijas un novērstu pelējumu, izmanto šādu metodi:

Sagatavo šķīdumu, sajaucot vienādās daļās etiķi un ūdeni. Iemērc šķīdumā tīru lupatiņu un rūpīgi noslauki gumijas blīvējumu. Atstāj veļas mašīnas durtiņas atvērtas, lai šķīdums pilnībā izžūtu.

Līdztekus ieteicams reizi mēnesī veikt veļas mašīnas ģenerāltīrīšanu. Ielej ierīces tvertnē 20 mililitru etiķa un iestati augstas temperatūras mazgāšanas režīmu.

Kā alternatīvu etiķim vari izmantot specializētus veļas mazgājamo mašīnu tīrīšanas līdzekļus.

Vai tev noderēja šī veļasmašīnas kopšanas metode? Būsim pateicīgi, ja ieteiksi šo rakstu arī draugiem sociālajos tīklos!

Leave a Comment