Es tikai iztinu krabju nūjiņas un 10 minūtēs torte gatava: ”Sniega meitene” koša, garšīga un svinīga (viesi sajūsmā un esmu apmierināta)!

Uzkodu torte no krabju nūjiņām. Sagatavošanai veltu ne vairāk kā 10 minūtes. Kad līdz svētkiem ir maz laika, šī recepte vienmēr nāk palīgā.

Mēs šo torti saucam par “Sniega meiteni”, jo visbiežāk es to gatavoju Jaungada brīvdienās. Izrādās ļoti skaisti, svinīgi un garšīgi! Jūs varat to sagriezt mazos gabaliņos un pagatavot kanapē bufetes galdam. Bet es to pasniedzu tieši kā kūku. Viesiem labāk patīk šādi!

Sastāvdaļas:

Krabju nūjiņas- 250g

Olas- 3.gab

Cietais siers- 250g

Ķiploks- 2,3 daiviņas

Majonēze

Sāls, pipari pēc garšas.

Lasi arī: 8 detaļas 50-gadnieces apģērbā, kas izskatās lēti un padara dāmu vecāku

KĀ GATAVOT:

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Ķiploku caur ķiploka spiedi, ja nav var uz smalkās rīves.

Izvārām olas. Vāram 10 minūtes.

Atdalām dzeltenumus no baltumiem. Baltumus sarīvēju uz smalkās rīves uz atsevišķa šķīvja (vēlāk vajadzēs). Un dzeltenumus apvienoju ar rīvētu sieru.

Gatavojam pildījumu-

Olas dzeltenumam pieliekam klāt rīvētu sieru, ķiploku, majonēzi, sāli, piparus pēc garšas.

Iztinam krabju nūjiņas. Lūk, šādi:

Ņemam kādu skaistu, palielu šķīvi, kur liksim torti.

un liekam pa virsu pildījumu.


​Tad atkal krabju nūjiņa un atkal pildījums.

Un tā kamēr jums beigsies gan krabju nūjiņas, gan pildījums.

Pastāstīšu savu mazu viltību:

Krabju nūjiņas var likt pa vienai. Vienu kārtu – ar sarkano pusi uz vienu pusi, otru kārtu – ar sarkano pusi uz otru. Tortīte tad sanāks no visām pusēm vienāda griezumā. Bet var darīt tā, kā es – es visu lieku uz vienu pusi.

Tā ir mana mazā viltība. Pirms pasniegšanas pārgriežu torti uz pusēm. Un man sanāk uzreiz 2 uzkodas. garša ir vienāda, bet ārēji nedaudz atšķiras.

Tortes augšmalu un sānus rotāju ar sarīvētu olas baltumu. Ja neturas – var iesmērēt plānā majonēzes slānī.

Tas ir viss! Torte ir gatava! Varat to pasniegt uzreiz vai arī pārklāt ar vāku un lai pastāv līdz viesu ierašanās brīdim.

Lasi vēl: Gurķu rullīši ar lasi Jaunajam gadam: soli pa solim recepte

Mmmm, skaistums.. Labu apetīti.

Leave a Comment