Elektrības taupīšana mājā: veidi un līdzekļi

Vienkārši veidi, kā samazināt summas maksājumos “par gaismu”.

Tiklīdz runa ir par naudas taupīšanu komunālajiem maksājumiem – galvā uzreiz nāk elektrības rēķinu summas, kas, iestājoties ziemas aukstajam laikam, nekļūst mazākas. Sildītāji un gaismas tiek ieslēgtas, jo ārā ir sals un satumst daudz agrāk. Un arī pavadīt laiku ārpus mājas sienām negribas: mājās ir ērtāk un siltāk.

Mēs apsvērsim vienkāršus veidus, kā samazināt summu maksājumos “par gaismu”.

Joprojām ir iespējams samazināt elektroenerģijas rēķinu izmaksas

Pirmkārt, ja dienas laikā izmantosiet mazāk gaismu, jūs arī iztērēsiet mazāk par elektroenerģiju. Izanalizējiet, vai visās telpās jums ir nepieciešami smagi aizkari un žalūzijas, kas neļauj izlauzties gaismas plūsmai.

Otrkārt, ja jums ir kvēlspuldzes, nomainiet tās pret enerģiju taupošām spuldzēm. Pirmās ir vislētākās, taču tās ir arī visdārgākās, jo bieži jāmaina. Vēl viena iespēja ir izmantot luminiscences un LED spuldzes. Tās ir dārgākas par kvēlspuldzēm, taču tām ir ilgāks kalpošanas laiks, kas nozīmē, ka tās noteikti atmaksāsies, ietaupot enerģiju.

Trešais padoms: parastās lustras gaismas vietā izmantojiet lokālu apgaismojumu. Sensoru lampas, apgaismojums uz virtuves letes vai zem virtuves skapīšiem, LED lentīšu izmantošana – tas viss piešķirs jūsu mājoklim papildu mājīgumu un palīdzēs samazināt izmaksas. Un, jā – neaizmirstiet notīrīt putekļus no mājoklī esošajiem gaismas ķermeņiem. Tas ne tikai veicina veselīgu klimatu, bet arī atvieglo gaismas plūsmu.

Lasi vēl: Kāpēc telpaugiem ir vajadzīga karsta duša: neaizstājama procedūra, lai atjaunotu jūsu puķes

Ja jums ir lauku māja – izveidojiet mājā, pagalmā un teritorijā darba taimerus vai kustību sensorus. Tādus pašus sensorus var uzstādīt arī jūsu dzīvokļa priekšnamā. Pēdējā laikā privātmāju teritorijās veiksmīgi darbojas arī laternas, kas spēj uzkrāt saules enerģiju. Tās neprasa sarežģītu uzstādīšanu un nenodrošina spilgtu gaismu, taču tās palīdzēs jums nepalikt pilnīgā tumsā: jūs un jūsu viesi redzēs, kur dodaties, un vairumā gadījumu ar to pietiek.

Par dažiem lietderīgiem praktiskiem padomiem lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment