Putnu fabrikas darbinieks atklāja kā mājās atbrīvoties no ķimikālijām vistas gaļā; Kaut es to būtu zinājusi agrāk

Ir būtiski atcerēties, ka higiēna un pareiza pārtikas sagatavošana ir ārkārtīgi svarīga, lai novērstu pārtikas izraisītas problēmas un nodrošinātu drošu ēdiena lietošanu.

Vistas gaļa var saturēt neveselīgas vielas vairāku iemeslu dēļ, kas saistīti ar tās audzēšanu, apstrādi un uzglabāšanu.

Daudzās intensīvas vistu fermās tiek lietotas ant***tikas, lai novērstu sl**bas un veicinātu ātrāku augšanu. Šādas prakses rezultātā gaļā var palikt anti***tiku atliekas. Dažās valstīs (ne visās – Eiropas savienībā tas nav atļauts) tiek izmantoti hormoni un st***īdi, lai paātrinātu vistu augšanu. Šīs vielas var nokļūt vistas gaļā un ietekmēt cilvēku.

Ja vistas barība satur pesticīdus vai citas ķīmiskas vielas, tās var uzkrāties vistas gaļā. Daži no šiem pesticīdiem var būt kancerogēni vai radīt citus ves***as traucējumus. Vistu fermas var būt pakļautas dažādiem vides piesārņojuma avotiem, piemēram, smagajiem metāliem vai industriālajiem piesārņotājiem, kas var nokļūt vistu gaļā.

Pēc vistas gaļas nokaušanas tā var tikt apstrādāta ar dažādām ķīmiskām vielām, piemēram, konservantiem, lai paildzinātu tās derīguma termiņu un samazinātu ba***iju piesārņojumu. Dažas no šīm vielām var būt potenciāli sliktas.

Zema kvalitātes vistas barība, kas satur neatbilstošas vai piesārņotas izejvielas, var negatīvi ietekmēt vistas gaļas kvalitāti un vese**umu.

Lasi arī:Nāc, ārā: kā atbrīvoties no gliemežiem mājā un pagrabā 

Lai samazinātu šos riskus, ir ieteicams izvēlēties bioloģiski audzētu vistas gaļu, kurā ir izmantotas mazāk ķimikālijas un, kā arī rūpīgi gatavot vistas gaļu, lai iznīcinātu potenciālās ba***ijas.

 

Paturiet prātā, ka, ja ir šaubas par vistu izcelsmi vai tās drošumu, labāk ir iegādāties augstas kvalitātes vistu no uzticama avota. Kā jau rakstījām – dažreiz ir arī pieejami bioloģiski audzētas vistu iespējas, kas var nodrošināt, ka gaļa ir brīva no noteiktiem ķimikāliju atliekām.

Bet ko darīt, ja nav tādu opciju?

Izrādās, ka veikalā pirktu vistu, kas, kā likums, satur daudz ķimikāliju, mājās var atbilstoši apstrādāt, lai to būtu drošāk lietot uzturā.

Kādas putnu fabrikas darbinieks, manas kolēģes paziņa, dalījās ar padomu, kā šādu vistu padarīt veselībai nekaitīgāku.

Pie mums ir daudz putnu fabriku, kurās ražo vistas gaļu, izmantojot dažādas piedevas un medikamentus. Savulaik fabrikas darbinieki paši savu produkciju neēda, bet ar laiku nācās pielāgoties apstākļiem.

Kā veikalā iegādāto vistu padarītu drošāku izmantošanai pārtikā:

 

 

Vistas vārīšana zupai:

Vistu vārām uz lēnas uguns, līdzīgi kā vārot sēnes.

Liekam vistu ūdenī un vārām uz lēnas uguns. Kad ūdens uzvārās, ļaujam vistai vārīties uz lēnas uguns vēl apmēram 10 minūtes.

Tad atdzesējam vistu līdz istabas temperatūrai un visu buljonu nolejam.

Tikai pēc tam sākam gatavot jaunu buljonu zupai.

Vistas sagatavošana cepšanai:

Lai sagatavotu vistu cepšanai, vispirms noņemam ādu un taukus, jo tieši tie satur visvairāk ķīmisko vielu.

 

Sagatavojam šķīdumu: uz katru litru ūdens pievienojam 50 gramu sāls un pāris ēdamkarotes 6% vai 9% etiķa. Paturam vistu šajā šķīdumā vienu stundu – tas palīdzēs samazināt ķīmisko vielu saturu. Ja vēlamies pagatavot vistu ar ādu, tad arī iemērcam to šajā šķīdumā.

Izmantojot šīs metodes, varam samazināt ķīmisko vielu daudzumu veikalā iegādātā vistas gaļā, taču labāk, protams, izvēlēties lauku vistu, kas dzīves laikā barota ar bioloģisku barību.

 Ja tev noderēja šī vērtīgā informācija, padalies ar to sociālajos tīklos!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment