Banānu ūdens augu augšanai dārzā, dzīvoklī un uz balkona

Arvien vairāk cilvēku gan savā dārzā, gan uz balkona, dzīvoklī audzē dažādus augus – puķes, garšaugus, dārzeņus. Un, lai ziedi augtu svaigi un skaisti, tie regulāri jāaugļo. Ir zināmi daži dabīgie mēslošanas līdzekļi, piemēram, kafijas biezumi un olu čaumalas, bet vai esat dzirdējuši, ka arī banānu ūdens ir lielisks mēslojums?

Banānu ūdens ir viegli pagatavojams, kas padara to vēl labāku.

Kā pagatavot banānu ūdeni

No 1 vai 2 banāniem jānogriež miza, jāieliek burkā vai traukā ar vāku, jāpārlej ar ūdeni un jāatstāj uz vairākām nedēļām. Pēc tam ar šo ūdeni laistiet augus. Kā norāda dārzkopības speciālisti, no izmērcētām banānu mizām ūdenī izdalās tādas vērtīgas vielas kā kālijs un kalcijs, kas šķidrumu automātiski pārvērš par lētu mājsaimniecības mēslojumu.

Loģika liek, lai gan nav zinātnisku pierādījumu, bet banāni satur lielu daudzumu kālija, šī vērtīgā uzturviela ir arī banānu ūdenī. Un, kā jūs zināt, kālijs stimulē augu augšanu, stiprina tos un palīdz pretoties sausumam un kaitēkļiem.

Kādi augi “mīl” banānu ūdeni?

Pēc dārznieku amatieru domām, banānu ūdeni var izmantot visiem augiem. Bet, ja audzē bioloģiskos augļus un dārzeņus, šķidruma pagatavošanai būtu prātīgi izmantot bioloģiskos banānus.

Lasi vēl: Visprecīzākā prognoze visām zvaigžņu zīmēm 2024. gada februārim

Tas ir ieteicams, jo lielākā daļa veikalā nopērkamo banānu tiek apstrādāti ar sintētiskiem pesticīdiem.

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kas brauks uz veiksmes viļņa no 2024. gada februāra: Vasilisa Volodina viedoklis

Cik bieži jums vajadzētu lietot banānu ūdeni?

Banānu ūdeni var izmantot, lai laistītu lielāko daļu augu neatkarīgi no tā, vai tos audzē ārā vai telpās. Laistīšanas biežums var būt reizi nedēļā, ja laistāt augus pēc grafika

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment