Kotletes franču virtuvē parādījās aptuveni 18. gadsimtā, un tolaik tās gatavoja no veselas gaļas, galvenokārt no ribu gabaliem. Tomēr mūsu valstī šāda tradīcija netika pārņemta.
Tāpēc gaļu sāka sagriezt mazos gabaliņos un sajaukt ar dažādām garšvielām. Pēc tam, kad tika izgudrota gaļas mašīna, kotlešu pagatavošanas veids atkal mainījās. Tagad smalki sagriezto gaļu papildu apstrādāja, izlaižot to caur gaļas mašīnu, tādējādi iegūstot malto gaļu.
Lasi arī: Tests: definējiet savu raksturu pēc attēla un uzziniet, kāpēc cilvēki jūs mīl
Šis izgudrojums īpaši patika padomju ēdnīcu pavāriem, jo papildus gaļai caur gaļas mašīnu varēja izlaist maizi, kartupeļus un sīpolus. Šīs sastāvdaļas tika pievienotas gaļai, lai iegūtu vairāk kotlešu. Kotlešu receptes ar maizi bija aktuālas deficīta periodā. Tagad mēs iesakām kotletes gatavot bez maizes, lai saglabātu ēdiena sulīgumu.
Maize spēj palielināt maltās gaļas masu, kas nozīmē, ka var pagatavot vairāk kotletes. Bet šīm kotletēm var būt zināms skābums, kas sabojā iespaidu par visu ēdienu. Tāpēc ir viena cita metode, kā saglabāt kotlešu sulīgumu un maigumu.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Uzlika kakla siksnu un baroja ar nepiemērotu pārtiku: Krāslavas novada vietējie iedzīvotāji rīkojušies nesaprotami un nosodāmiby Laura Andersone
- Nosaukta sadzīves ierīce, kas ir gandrīz katrā mājā: tā patērē visvairāk elektrības un tukšo maciņuby Rinalds Bergmanis
- Nav nepieciešams katru dienu vai katru otro dienu: kāds dušas biežums ieteicams pēc 60by Rinalds Bergmanis