Kā nomazgāt superlīmi no rokām: metodes visiem gadījumiem

Superlīme ir parocīgs izgudrojums un neaizstājams rīks, lai salabotu kaut ko nelielu jebkurā mājoklī.

Ja jums uz rokām ir uzkļuvusi superlīme, neuztraucieties – ir vairāki efektīvi veidi, kā no tās atbrīvoties. Mēs jums pastāstīsim par visvienkāršākajām, bet efektīvākajām metodēm, kā atbrīvoties no sažuvušas līmes uz rokām.

Ziepes

Šķidras ziepes, kas atšķaidītas siltā ūdenī, noņems līmi, ja dažas minūtes turēsiet rokas šajā šķīdumā. Kad līme kļūst mīkstāka, tā uzmanīgi jānoņem un rokas vēlreiz jānomazgā. Pēc tam rokas jānoslauka ar sausu drānu un jāsmērē ar krēmu.

Sāls

Daži iesaka izmantot mehānisku tīrīšanas metodi. Lai to izdarītu, ar iepriekš karstā ūdenī samitrinātām rokām jāuzber neliels sāls daudzums un, “masējot” piesārņotās vietas, jānoņem līmes paliekas. Pēc tam rokas rūpīgi jānomazgā zem tekoša ūdens.

Soda

Soda arī ir mehānisks līdzeklis ādas attīrīšanai no līmes paliekām, un tā darbojas tāpat kā sāls. Galvenais noteikums ir maigi berzēt rokas, lai nebojātu epitēlija augšējo slāni. Pēc tam rokas jānomazgā un jāmitrina ar jebkuru pieejamo līdzekli.

Citronu sula

Lai nomazgātu līmes paliekas uz rokām, var samaisīt citronu sulu ar ūdeni proporcijā viens pret vienu. Šajā šķīdumā iemērcot kokvilnas disciņu vai salveti, jānotīra piesārņotie ādas laukumi, jānoskalo ar ūdeni un jānoslauka sausa.

Lasi vēl: 3 telpaugi, kas piesaista naudu: un tas nav slavenais naudas koks

Etiķis

Tāpat “darbojas” arī klasiskais galda etiķa 9 % ūdens šķīdums. Parasti pietiek pievienot vienu ēdamkaroti etiķa uz litru ūdens un turēt rokas šajā šķīdumā, līdz līme sāk uzbriest un atdalīties. Pēc tam rokas rūpīgi jānomazgā ar ziepēm un ūdeni, jānoslauka sausas un jāmitrina.

Augu eļļa

Augu eļļa ir laba, jo tā var mīkstināt līmi, nebojājot roku ādu. Ja ir pielīmēti vai netīri pirksti, pietiek šīs vietas apeļļot un pagaidīt 10-15 minūtes, lai līdzeklis iedarbotos. Pirms nomazgāt ar eļļu sajauktās līmes atliekas, rokas jānoslauka ar salveti. Pēc tam rokas rūpīgi jānomazgā ar ziepēm un ūdeni.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment