Pareiza laistīšana lielā mērā nosaka jebkura istabas auga vispārējo attīstību. Laistīšana ir nepieciešama ne tikai savlaicīgi un prasmīgi, bet, šim nolūkam jāizmanto arī labs ūdens.
Parasti mēs vienkārši noturam ūdeni, lai pēc tam to izmantotu laistīšanai. Daudzi cilvēki aprobežojas tikai ar šo procedūru. Taču bieži vien ar to nepietiek. Ja ūdens ir pārāk ciets, tas obligāti jāmīkstina.
Šī procedūra ir pavisam vienkārša un viegli veicama mājas apstākļos.
Skābeņskābe ļoti labi mīkstina ūdeni. Tā ir jāizmanto šim nolūkam. Tās iedarbībā ūdenī veidojas nogulsnes. Šīs nogulsnes ir kalcijs, kas ir sastopams jebkurā cietā ūdenī lielos daudzumos, kā arī tā sāļi. Pēc tam ūdens ph samazinās līdz 5,5.
Lasi vēl: Kā nomazgāt superlīmi no rokām: metodes visiem gadījumiem
Šī skābe nav kaitīga istabas augiem. Tā neuzkrājas augsnē vai pašos augos. Turklāt skābeņskābe zināmā mērā zemi pat dziedē.
Tā novērš kaitīgo baktēriju attīstību, kas bieži uzbrūk mūsu istabas augiem. Tādējādi augsnē attīstās laba mikroflora, un tas palīdz augiem attīstīt sakņu sistēmu.
Kā pagatavot mīkstinātu ūdeni, lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Vīrs mani aizsūtīja uz laukiem rakt kartupeļus, lai “pilsētnieci iemācītu strādāt” – pastāstīšu ko es izdarīju un kā vēl iemanījos nopelnīt
- Būtiski jaunumi no VSAA: kā pabalstu pārrēķini ietekmēs jūsu ienākumus; pilns saraksts ar izmaiņām, kas gaidāmas no nākamā gada 1. janvāra
- Kad gribas kaut ko vieglu, bet īpaši gardu, ņemu vistas fileju un jau pēc 10 minūtēm ceļu galdā svinīgu Jaungada uzkodu, kas garšo visiem
- 16. decembrī sāksies kaut kas neredzēts kopš 1869. gada: sinoptiķi brīdina iedzīvotājus par to, kas sagaidāms
- Meteorologs Toms Bricis maina līdzšinējās prognozes par laika apstākļiem svētku nedēļā: atklāj, cik zemu noslīdēs temperatūra
- “Šie salāti ir pārāk lēti mums” vīra māsa Ingrīda komentēja manu cienastu, nezinot, kura dāvana ir zem eglītes…










