Toms Bricis nācis klajā ar ilgi gaidītajiem jaunumiem par pavasari! Drīz varēsim atvadīties no ziemas?

Toms Bricis pastāstīja, vai beidzot varam atvadīties no ziemas pavisam. Tiek ziņots, ka Austrumeiropai tuvojas siltuma ciklons, kurš pārņems arī Latviju.

 

Nedēļas nogalē Latvijā gaidāma būtiska gaisa temperatūras paaugstināšanās, un dažos novados tā var sasniegt pat tuvu 10 grādiem. Prognozēts, ka laikapstākļi saglabāsies samērā stabili līdz ceturtdienai.

 

Nakts laikā nākamajā naktī gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā būs ap 0 grādiem, bet Vidzemes un Latgales austrumu rajonos varētu pazemināties līdz -5 grādiem. Dienas laikā temperatūra pieaugs līdz 1–4 grādiem.

 

Palaikam gaidāmi arī nelieli nokrišņi, tostarp lietus un sniegs. Gan piektdien, gan sestdien Latvijā gaidāma ievērojama temperatūras paaugstināšanās. Vidējā diennakts temperatūra pieaugs līdz 5-9 grādiem, bet austrumu daļā valsts nedaudz vēsāks laiks saglabāsies no 2 līdz 4 grādiem.

Piektdien siltākais laiks, sasniedzot līdz 9 grādiem, gaidāms Dienvidkurzemes rajonā un Liepājā, bet sestdien Zemgales rajonā. Turklāt šajās dienās īslaicīgi līs.

 

Tuvākajā laikā Vidzemē gaidāms apledojums uz kokiem un virsmām, bet daudzviet ceļi kļūs ļoti bīstami, jo uz tiem veidosies ledus. Turklāt upēs ūdens līmenis var paaugstināties.

Lasi arī: Šo trīs zvaigžņu zīmju pārstāvju dzīvi sākot ar nākamo nedēļu pamatīgi mainīs kāda persona no pagātnes

Lasi arī: Sals nekaitēs: ko nepieciešams stādīt dārzā martā

Prognozēts, ka Kurzemes un Zemgales upju ledus segumi piedzīvos ledus brāzmas, kā paredz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Ūdens līmeņa pieaugums visvairāk ietekmēs Zemgales upes.

 

Lūk, arī zināms – vai beidzot pavasaris būs klāt!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment