Omlete, kura vienmēr paliks gaisīga, pufīga, viegla un ar biezu malu. Kartupeļu un olu brīnums: maigs, gaisīgs – kas kūst mutē, un tas viss zem nedaudz kraukšķīgas garozas.
Es nerunāšu par ēdiena autentiskumu – es tikai teikšu: tas ir garšīgs un vienkāršs: to vienkārši ir vērts pagatavot.
Kartupeļu omlete: recepte + sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
3-4 mazi kartupeļi:
Olas 3-4 gab (arī mazas);
Piens 1 ēdamkarote;
Sāls, pipari, eļļa cepšanai.
Esmu daudzkārt cepusi kartupeļu omleti – un katru reizi tā sanāk savādāka. Dažādu biezumu, dažādu blīvumu – bet vienmēr garšīgi.
1) Kartupeļi. Vispirms gatavosim kartupeļus. Mēs to neapstrādātu omletei nepievienosim: tās nav kartupeļu pankūkas.
Jūs varat (un vajadzētu) pievienot sīpolus: tas padarīs garšu pikantu. Vai arī var atstāt mīkstāku – tad bez sīpoliem.
Metode būs nedaudz pārsteidzoša, taču ir vērts eksperimentēt.
Kartupeļus sagriež plānās šķēlēs – visā platumā. Ļoti, ļoti plānas – kā frī kartupeļi.
Liek bļodā, pievieno sāli, piparus un apmaisa. Starp citu, kartupeļus vispirms nosusiniet ar salveti.
Ja izmantojam sīpolus, sasmalciniet tos ne pārāk smalki.
2) Pannā uzkarsē jebkuru augu eļļu. Kartupeļus liek karstā pannā, un apcep uz vidējas uguns. Vai arī – sautē eļļā.
Kartupeļus nedrīkst cept – tikai sautē eļļā. Bet – līdz gandrīz mērenam blīvumam – ne līdz pilnīgam mīkstumam. Tam nevajadzētu “izjukt”.
Eļļas vajadzētu būt daudz – apmēram tikpat daudz, cik frī kartupeļiem. vai nedaudz mazāk.
Vai tas ir daudz un vai kartupeļi būs “taukaini”? Gluži otrādi: jo vairāk eļļas, jo mazāk “taukaini” būs kartupeļi.
Starp citu. Maisot var ar lāpstiņu vai nazi nedaudz atdalīt kartupeļu šķēles – ja tās ir par lielu.
3) Sagatavo olas “pildīšanai”. Sakuļ līdz vieglām putām ar šķipsniņu sāls pēc garšas – varbūt ar melnajiem pipariem. Pievienojiet nelielu karoti piena vai ūdens.
Lasi vēl: “Zem Fortūnas spārna”: 2024. gada martā 4 zodiaka zīmēm sāksies nebeidzams veiksmes laiks
Kā ar miltiem? Bet jums nav nepieciešami milti: omlete ir pašpietiekama, blīvums ar kartupeļiem ir pietiekams – milti padarīs to “cietu”, “miltainu”.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…