Kā uzzināju cik efektīvi sīpolu mizas izmanto kaimiņi, vairs prom tās nemetu un krāju lielā daudzumā

Agrāk vienīgais pielietojums, kuru atradu sīpoli mizām, bija olu krāsošana Lieldienās. Tagad viss mainījies,  kopš uzzināju, cik efektīvi sīpolu miza izmanto mūsu kaimiņi.

Piemēram, sīpolu mizas ir bagātas ar minerālvielām, piemēram, kāliju, kalciju, dzelzi un magniju, kas ir nepieciešami augiem. Izmērcējot sīpolu mizas ūdenī, var iegūt barības vielām bagātu šķidrumu, kas darbojas kā dabisks mēslojums augiem.

Lasi arī: Kā sievietei pēc 50 gadu vecuma izvēlēties apģērbu, lai izskatītos eleganti un jaunākai par 10 gadiem (Foto)

Sīpolu mizas var arī pievienot kompostam, lai bagātinātu to ar papildu barības vielām. Komposts ar sīpolu mizām palīdzēs uzlabot augsnes struktūru un auglību.

Sīpolu mizās esošās vielas var stimulēt sēklu dīgtspēju un sakņu attīstību. Sēklas var iemērkt sīpolu mizu uzlējumā pirms sēšanas, lai veicinātu to ātrāku un veselīgāku augšanu.

Sīpolu mizas ir ļoti daudzpusīgas un efektīvas, palīdzot cīnīties arī pret dažādiem kaitēkļiem.

Bet ja gribat zināt konkrētāk, kā tās izmanto mūsu kaimiņi, lasi tālāk.

Pret kaitēkļiem

Ar mizām var tikt galā ar laputīm, trijspārņiem, tās palīdzēs atbrīvoties arī no zirnekļērcītēm. Lai to izdarītu, tiek pagatavots vienkāršs uzlējums. Jāaizber apmēram litra burka ar mizām, un tā jāaplej ar 2 litriem karsta ūdens (40 grādu).

Tālāk to visu vienkārši notur (divas dienas) un pēc tam pārtecina. Turklāt, lai sīpolu sastāvs labāk pieliptu pie apstrādāto augu lapām, tajā var iepilināt nedaudz šķidro ziepju. Pirms sākat apsmidzināt augus, atšķaidiet šķīdumu ar ūdeni 1:2.

Tomēr pat tā nav labākā metode, kur viņi izmanto sīpolu mizas! Par to vairāk raksta otrā daļā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment